Pieczeń Garnkowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczeń garnek spróbować. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od kobiety Pioneer ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz sól, marchew, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, oraz Instant Pot Chicken Pot Pie Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przede wszystkim wybierz ładnie marmurkowy kawałek mięsa. To poprawi smak pieczeń jak nic innego. Obficie sól i pieprz Twój chuck pieczeń.
Rozgrzać duży garnek lub holenderski piekarnik na średnim ogniu. Następnie dodać 2 do 3 łyżki oliwy z oliwek (lub można zrobić masło/oliwa z oliwek split).
Pokrój dwie cebule na pół i pokrój 6-8 marchewek na 2-calowe plastry (możesz je obierać, ale nie musisz). Gdy olej w garnku jest bardzo gorący (ale nie palenie), dodać połówki cebuli, brązowieje je z jednej strony, a następnie z drugiej.
Cebulę wyjąć na talerz. Wrzucić marchewki do tej samej bardzo gorącej patelni i wrzucić je trochę, aż lekko rumiane, o minutę lub tak.W razie potrzeby dodać nieco więcej oliwy z oliwek do bardzo gorącej patelni.
Umieścić mięso na patelni i podsmażyć na około minutę ze wszystkich stron, aż będzie ładne i brązowe na całym.
Wyjąć pieczeń na talerz. Z palnika nadal na wysokim, użyj czerwonego wina lub bulionu wołowego (około 1 szklanki), aby odgazować patelnię, skrobanie DNA trzepaczką, aby uzyskać cały ten wspaniały smak. Gdy dno patelni jest wystarczająco odtłuszczone, umieść pieczeń z powrotem na patelni i dodaj wystarczającą ilość bulionu wołowego, aby pokryć mięso w połowie (około 2 do 3 szklanek).
Dodaj cebulę i marchew, a także 3 lub 4 gałązki świeżego rozmarynu i około 3 gałązki świeżego tymianku.
Nałożyć pokrywkę, a następnie piec w piekarniku 135° przez 3 godziny (na pieczeń 3-funtową). Dla 4 do 5 Funt pieczeń, plan na 4 godziny.