Pieczenie chleba: łatwe (er) rogaliki
Ten przepis służy 16 i kosztuje 26 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 183 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 85 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, masło, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb Jabłkowy Bez Jaj – Łatwe Pieczenie, (Pieczenie z dziećmi) Łatwe Ciasto czekoladowe - post gościnny z pieczenia poza pudełkiem, oraz Herbatniki maślane-czyń je świeżymi w każdej chwili. Są łatwe do wykonania i nie można ich pokonać w pieczeniu świeżego chleba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij masło z zamrażarki i pozostaw je w temperaturze pokojowej podczas pracy. Chcesz go tak zimnego, jak to możliwe, ale nadal można go ciąć.
Umieść drożdże, wodę i cukier w średniej misce i wymieszaj, aby połączyć. Odstawić, aż zacznie się spienić, około 5 minut.
Dodać mleko i jajko, i ubić lekko rozbić jajko i połączyć to wszystko.
Włóż mąkę i sól do robota kuchennego i pulsuj, aby rozprowadzić sól.
Każdy patyczek masła pokroić na kawałki wielkości łyżki stołowej, a następnie przeciąć każdy z tych kawałków na pół. Włóż wszystkie kawałki do robota kuchennego z mąką i pulsuj około 10 razy, aby rozprowadzić masło i trochę połamać kawałki. Nie chcesz małych kawałków, tak jak w przypadku skorupy pie; większe kawałki są preferowane.
Dodać mąkę i masło do płynu w misce, i złożyć delikatnie łopatką, aż cała mąka jest zwilżona i jest dobrze połączone, uważając, aby nie rozbić masło. Masło nadal powinno być dość twarde w tym momencie. Ciasto będzie bardzo mokre; nie martw się o to. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce na noc.
Mieszaninę można zużyć następnego dnia lub przechowywać w lodówce przez dodatkowy dzień, jeśli nie jesteś na to gotowy. Kiedy będziesz gotowy, obficie mąkuj powierzchnię roboczą i miej więcej mąki gotowej. Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą, posypać wierzchem dodatkową mąką i uformować na szorstki kwadrat. Pracując szybko, rozwałkuj ciasto na około 16-calowy kwadrat. Ponieważ jest tak mokry, powinien się łatwo zwijać, ale może być trochę lepki.
Dodaj mąkę w razie potrzeby na górze i pod spodem, aby nie przyklejała się. Złóż ciasto na trzy części, jak litera.
Następnie złóż go w trzecie ponownie, aby utworzyć kwadrat. Zrób to samo zwijanie i składanie jeszcze dwa razy. Podczas pracy utrzymuj powierzchnię roboczą lekko posypaną mąką, aby nie przyklejała się. Ponieważ ciasto jest tak miękkie, powinieneś być w stanie zrobić to wystarczająco szybko, aby masło nie stało się zbyt miękkie i kruche. Jeśli się opóźni, a masło zmięknie, włóż je do lodówki i kontynuuj, gdy masło ponownie się ujędrni. Po ostatnim złożeniu lekko go spłaszcz, a następnie włóż do plastikowej torby i włóż do lodówki na co najmniej godzinę lub do trzech dni.
Kiedy będziesz gotowy do robienia rogalików, Rozgrzej piekarnik do 400 stopni i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ciasto wzrośnie podczas chłodzenia.
Ciasto pokroić na ćwiartki.
Zwiń pierwszą ćwiartkę na około 6-calowy kwadrat.
Wytnij kwadrat na ćwiartki po przekątnej.
Weź jeden z trójkątów prostokątnych ciasta i zwiń lub rozciągnij go w klin w kształcie ciasta o długości co najmniej 7 cali. Możesz zrobić to dłużej, jeśli ciasto jest wystarczająco grube, aby na to pozwolić, ale co najmniej siedem cali da ci wystarczającą długość, aby mieć atrakcyjne okłady.
Zaczynając od szerokiego końca, rozwałkuj ciasto w kierunku punktu.
Gotowe rogaliki umieścić na przygotowanej blasze z punktem pod spodem. Ciasto zwijamy na półksiężyc.
Przykryj je folią i odstaw na 30 minut. W ogóle nie wzrosną, ale powinny czuć się opuchnięte, a nie jędrne.
Rogaliki posmarować w razie potrzeby umyciem jajecznym lub pozostawić gładkie.
Piec w temperaturze 400 stopni przez 20 minut, aż będą złote.
Wyjąć do stojaka do ostygnięcia.
Wariacja: w przypadku rogalików czekoladowych postępuj zgodnie z oryginalnym przepisem, chociaż Krok 6, a następnie rozwałkuj ćwiartkę ciasta w prostokąt o wymiarach 10 x 6 cali.
Pokrój to na paski o szerokości 2 1/2 cala x długości 6 cali.
Umieść ulubioną czekoladę na jednym końcu i zwiń. To działa najlepiej, aby upewnić się, że ciasto jest tylko trochę szerszy niż czekolada i złożyć go do zamknięcia czekolady po rozpoczęciu toczenia, więc nie wycieka podczas pieczenia.
Umieść rolki szew stronie w dół na patelni i pozostawić do wyrośnięcia i piec jak w oryginalnym przepisie.