Pieczenie Chleba: Bułki Cynamonowe
Pieczenie chleba: bułki cynamonowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 442 kalorie, 13g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mąkę chlebową, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczenie Chleba: Cynamon Jabłko Słodkie Bułeczki, Pieczenie Chleba: Roladki Migdałowe, oraz Pieczenie Chleba: Cynamonowe Węzły dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojącego połącz wodę, miód i drożdże. Odstawić, aż będzie bąbelkowy, około 10 minut.
Dodać mąkę chlebową, jogurt i jajko. Zagniataj hakiem ciasta, aż mieszanina będzie gładka i elastyczna.
Dodać 4 łyżki masła, cukier i sól. Ugniatać, aż zostaną w pełni włączone.
Uformuj ciasto w kulkę, zwróć je do miski(nie ma potrzeby smarowania miski; ma wystarczająco dużo masła, aby nie przywierało za dużo). Przykryj miskę folią i odstaw na bok, aż podwoi się jej rozmiar, około 1 godziny.
Spryskaj patelnię 9x13 cali sprayem do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko posmaruj powierzchnię roboczą i odwróć ciasto. Uformuj go w prostokąt, rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 18 cali x 11 cali.
W małej misce, połączyć 1 szklankę cukru pudru z cynamonem. Wymieszać, aby dobrze połączyć.
Rozłóż tę mieszankę cukru na wierzchu ciasta, pozostawiając cal odsłonięty na jednej z długich stron.
Rozwałkować ciasto na początku od dłuższej strony, która nie jest odsłonięta. Nie kręć mocno. Kiedy dojdziesz do końca, szczypta, aby zamknąć szew. Powinieneś mieć teraz rolkę o długości około 18 cali.
Podziel rolkę na 12 sztuk.
Umieść je w przygotowanym naczyniu ze spiralami skierowanymi do góry. Jeśli są nierównej wysokości, naciśnij je, aby były równe.
Na wierzch bułek ułożyć plastry reszty masła. Przykryj patelnię folią i odstaw na bok, aż podwoi się jej rozmiar, około 35 minut.
Zdjąć folię i piec w temperaturze 350 stopni, aż ładnie rumiane, o 30 protokół.
Wyjąć rolki z patelni, trzymając je w jednym kawałku i umieścić je na stojaku do ostygnięcia.
Pozostałą szklankę cukru pudru wymieszać z wystarczającą ilością śmietany, mleka lub wody, aby była gęsta, ale wylewana. Gdy rolki ostygną, skropić szkliwo na rolkach.