Pieczeń niesamowitych ptaków łownych z odpowiednią polentą
Pieczeń niesamowitych ptaków łownych z odpowiednim Polentanem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 9,41 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1368 kalorii, 93g białka, oraz 83g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką skórkę z cytryny, perliczki, przepiórki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 66%. Pieczone Kury Z Dziczyzny Kornwalijskiej Z Pikantnym Nadzieniem Owocowym, Pieczone kury z dziczyzny kornwalijskiej z sosem pomarańczowo-Teriyaki, oraz Dzień dziczy pieczeń wieprzowa i brokuły Rabe kanapki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do pełnego uderzenia około 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Poproś rzeźnika, aby spatchcock perliczki lub kurczaka i bażanta dla Ciebie, lub zrób to sam. Odwróć ptaka do góry nogami i odetnij pod nogami dobrymi nożyczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Konserwowany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
3
Usuń kościstą część tuszy, na której nie ma mięsa (pamiętając, że chcesz uratować niesamowite mięso wokół nóg) i otwórz ptaka jak książkę. Następnie możesz nadziać ubytki innych ptaków aromatami-gałązką rozmarynu, gałązką tymianku i odrobiną skórki pomarańczowej lub cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
3 Paluszki Precelkowe
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Woda, Aby Umożliwić
4
Umieść cebulę, seler i marchewkę na dużej brytfannie (lub 2 małych) i połóż kiełbaski i ptaki na wierzchu. Wrzuć liście laurowe i resztę tymianku i rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Skrop oliwą z oliwek i wmasuj w każdego ptaka. Obficie dopraw całe mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Woda, Aby Umożliwić
6
Wstaw do nagrzanego piekarnika i natychmiast zmniejsz temperaturę do 350 stopni F. gotuj przez 1 do 1 1/2 godziny, kilkakrotnie obracając ptaki, aż mięso będzie soczyste i ugotowane do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
7
Po pół godzinie zagotuj 1 litr osolonej wody na nieprzywierającej patelni i wymieszaj polentę. Zmniejsz ogień, Załóż pokrywkę, aby była Uchylona (w przeciwnym razie patelnia może pluć w ciebie gorącą polentą!) i gotować na wolnym ogniu przez 50 minut, mieszając tak często, jak to możliwe. Jeśli zacznie być zbyt gęsty, dodaj trochę gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wyjmij ptaki z piekarnika, wyjmij je z patelni i trzymaj w cieple.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Postaw patelnię na palniku, wlej wino i delikatnie gotuj na wolnym ogniu, aby uzyskać szybki sos. Więc zajrzyj do polenty - teraz będzie potrzebować poważnego ożywienia. Dodaj około 3/4 masła i cały starty parmezan. Po wygładzeniu posmakuj i dopraw w razie potrzeby. Teraz powinno być pyszne! Przełóż całą polentę na dużą deskę lub półmisek, rozłóż równomiernie i odłóż na 1 stronę, aby trochę się ujędrniła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Wymieszaj sos i dodaj resztę masła. Przecedzić przez sito na patelnię, mocno dociskając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Pokrój większe ptaki na uda podudzia i kawałki piersi i umieść ze wszystkimi innymi ptakami na wierzchu polenty. Pokrój kiełbaski i dodaj do stosu. Nałóż sos z czerwonego wina na wierzch i wykończ mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jukon
Pałeczki Z Kurczaka
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
12
Połóż deskę na środku stołu i pozwól wszystkim zanurkować. Fantastyczna uczta!
13
"Nasza umowa z producentami" Jamie at Home " pozwala nam tylko na udostępnienie 2 przepisów na odcinek online. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"