Pieczarki faszerowane kuskusem
Pieczarki Faszerowane Kuskusem to przystawka dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 126 kalorii , 8 g białka i 6 g tłuszczu . Za 1,0 USD za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką pietruszkę, orzechy włoskie, bazylię i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 77% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Pieczarki Portobello Faszerowane Bez Alergii , Pieczarki Faszerowane Serem i Karczochami orazAntrykot Faszerowany Pieczarkami i Serem Feta .
Instrukcje
Usuń trzonki grzybów; wyrzuć lub zachowaj do innego wykorzystania. Odłóż kapelusze na bok. Na dużej patelni nieprzywierającej podsmaż cebulę i czosnek na oleju przez 1 minutę. Wymieszaj z winem lub bulionem i sosem sojowym; dodaj kapelusze grzybów. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-6 minut lub do momentu, aż grzyby będą miękkie.
Wyjmij grzyby łyżką cedzakową, zachowując płyn na patelni.
Połóż grzyby trzonkami do dołu na papierowych ręcznikach.
W dużym rondlu zagotuj bulion. Dodaj kuskus.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 5 minut. Wymieszać widelcem; dodać do odłożonego płynu z grzybów. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż płyn zostanie wchłonięty, około 5 minut.
Dodaj kolejne pięć składników i delikatnie wymieszaj.
Posyp wnętrze kapeluszy grzybów solą i pieprzem. Napełnij mieszanką kuskusu.
Umieścić w blasze o wymiarach 11 x 7 cali wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 15–20 minut lub do momentu, aż nadzienie lekko się zrumieni.