Pide z dipem jogurtowym
Need a wegetariańska przystawka? Pide z jogurtowym dipem może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i podnieś sól, mąkę, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dip jogurtowo-Feta, Pide Faszerowane Wołowiną, oraz Marokańska Jagnięcina i cukinia Pide dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować dip, połącz pierwsze 8 składników, mieszając trzepaczką do wymieszania i wygładzenia. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Aby przygotować pide (PEE-dah), lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, sól i drożdże połączyć w dużej misce.
Dodaj wodę; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę.
Umieść blachę do pieczenia 13 x 15 cali w piekarniku; podgrzać 10 minut.
Żółtko umieścić w małej misce; odstawić.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika; lekko pokryć sprayem do gotowania. Szybko obrócić ciasto na rozgrzaną blachę do pieczenia. Patel lub rozwałkuj ciasto na krawędzie patelni, uważając, aby nie dotknąć gorącej patelni.
Ciasto posmarować żółtkiem; posypać nasionami Nigelli.
Piec w 500 przez 18 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z piekarnika; uwolnij pide z blachy do pieczenia cienką łopatką.
Miejsce na stojaku z drutu. Za pomocą ząbkowanego noża podzielić chleb, wykonując 4 wzdłużne kawałki i 3 poprzeczne kawałki, aby uformować 20 równych porcji.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z dipem.