Picadillo-Indyk faszerowany sosem pomarańczowo-Tamaryndowym

Indyk nadziewany Picadillo z sosem pomarańczowo-Tamaryndowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Ten przepis służy 24. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańcze pępkowe, donice z migdałami, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Babka Faszerowana Kurczak Z Sosem Tamaryndowym, Pierś z indyka nadziewana serem pomarańczowym, jabłkowym i kozim z naturalnie słodzonym sosem żurawinowym, oraz Żeberka duszone w piwie z sosem pomarańczowo-Tamaryndowym.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować i mieszać 3 min.
Dodać wieprzowinę; gotować 5 min. lub aż nie będzie już różowy, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z sosem pomidorowym; gotować 2 min.
Dodać mieszankę farszu, rodzynki, orzechy i sok z 2 pomarańczy (około 1/2 szklanki); dobrze wymieszać. Gotować 5 min. lub aż do ogrzania, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Fajne 15 min. przed nadzieniem indyka.
Usunąć i wyrzucić szyjkę i podroby z ubytków indyka. Spłukać indyka; dobrze osuszyć. Wolne nogi z pozycji schowanej, ale nie przecinają pasma skóry.
Na patelni ułożyć indyka od strony piersi do góry. Łyżka farszu do jamy szyi i ciała, uważając, aby nie pakować farszu do indyka zbyt ciasno. Powrót nogi do schowanej pozycji; obróć skrzydła do tyłu, aby utrzymać skórę szyi w miejscu.
Pokrój 1 pomarańczę na 8 plastrów; ułóż na indyku. Piersi luźno przykryć folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec 3 godziny, fastrygując od czasu do czasu sokami z patelni. W międzyczasie połącz miąższ tamaryndowca, cukier i sok z pozostałych 2 pomarańczy w rondlu.
Wyjąć folię; piec indyka 45 min. do 1 godziny lub do czasu zakończenia (165F), szczotkowanie 1/4 szklanki mieszaniny tamaryndowca przez ostatnie 15 minut.
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić 15 min. przed rzeźbieniem. W międzyczasie mieszaj skrobię kukurydzianą do pozostałej mieszaniny tamaryndowca, aż do całkowitego rozpuszczenia. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 1 min. lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem.
Podawać na ciepło z indykiem.