Sałatka z ośmiornicy i ziemniaków
Ośmiornica i sałatka ziemniaczana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,15 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 180 kalorii, 10g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś macki ośmiornicy, czosnek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Czwartego Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 57%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane przegrzebki i ośmiornice, Sałatka ziemniaczana i sos szpinakowy, Sałatka Z Ośmiornicy, oraz Sałatka Z Ośmiornicy (Tako Su).
Instrukcje
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości, ale nie rozpadając się.
Odcedź i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut, a następnie obierz i pokrój ziemniaki w plastry o grubości 1/2 cala.
W gorącym rondlu podgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek, dodaj ośmiornicę, płatki czerwonej papryki i czosnek. Gotuj na dużym ogniu przez około 40 minut lub do momentu, gdy ośmiornica zmięknie i wypuści soki. Dopraw ośmiornicę solą i pieprzem. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój na kawałki 1/2 cala.
Atrakcyjnie ułóż plasterki ośmiornicy na środku półmiska i ułóż ciepłe plastry ziemniaków wokół krawędzi.
Posyp szalotką i natką pietruszki.
Wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, czerwoną cebulę, sól i pieprz.
Posmakuj i dostosuj przyprawę, a następnie polej dressingiem ośmiornicę i jeszcze ciepłe ziemniaki. Przykryj kawałkiem folii i odstaw w chłodne miejsce do marynowania na kilka godzin przed podaniem.