Pianki Dyniowo-Przyprawowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Pumpkin-Spice Marshmallows spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 36 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 80. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 151 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, zmielony cynamon, sproszkowaną żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pumpkin Spice Marshmallows, Domowe Pumpkin Spice Marshmallows, oraz Pumpkin Spice Steel Cut Oat Bars with Pumpkin Spice White Chocolate Glaze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko spryskać standardową blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania, a następnie delikatnie natrzeć papierowym ręcznikiem, aby rozprowadzić spray i pozostawić na arkuszu tylko najmniejszy połysk oleju. Podobnie, lekko spryskaj dużą szpatułkę przesuniętą i ustaw obok przygotowanej tacy.
Połącz pierwsze trzy składniki w średniej misce i wymieszać, aż dobrze wymieszane i gładkie. Odstawić.
Drugą ilość wody, syropu kukurydzianego, soli i cukru wymieszać w 4-litrowym rondlu i umieścić na średnim ogniu. Gdy mieszanina się zagotuje, umyj boki patelni nad górną powierzchnią syropu czystą, zwilżoną szczotką do ciast lub przykryj garnek pokrywką na dwie minuty, aby kondensacja rozpuściła wszelkie utrzymujące się kryształy.
Umieść cukierek lub natychmiastowy termometr do odczytu w syropie i kontynuuj gotowanie, bez mieszania, aż syrop osiągnie 124° (twarda kula).
Zdjąć patelnię z ognia i ostrożnie wymieszać mieszaninę dyni z żelatyną.
Wlać tę mieszaninę do miski elektrycznego miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Szybko przykryj miskę luźno udrapowaną folią lub czystym ręcznikiem kuchennym, aby uniknąć rozprysków i stopniowo zwiększaj prędkość miksera do "wysokiego".
Ubij mieszaninę przez 10 minut. Na początku ostatniej minuty ubijania posypać imbirem, cynamonem i goździkami i kontynuować ubijanie.
Mieszaninę złomu do przygotowanej patelni i rozprowadzić gładko z olejowanym przesunięciem. Odstawić piankę na bok, odsłoniętą, w temperaturze pokojowej przez co najmniej 4 godziny do ponad nocy przed cięciem.
Przed pokrojeniem pianki przesiać trzy pozostałe składniki razem do średniej miski do mieszania.
Pianki pokroić lekko naoliwionym nożem lub nożem do pizzy i rozbić na poszczególne kawałki. Wrzucić mieszaninę skrobi kukurydzianej, aby całkowicie płaszcz, strząsając nadmiar jak najwięcej. Przechowywać w szczelnym pojemniku z lekko uchyloną pokrywą do trzech dni.
* Jest to niewiele ponad 1 ¼ standardowych pudełek żelatyny Knox, więc pamiętaj, aby kupić wystarczająco dużo.
** Autor podaje przepis na domowy syrop cukrowy, aby zastąpić syrop kukurydziany, ale wersja przepisu na syrop kukurydziany została dostarczona ze względu na zwięzłość.
*** Curry jest moim dodatkiem. Podoba mi się sposób, w jaki dodaje kolejną warstwę smaku i subtelną nutę pikantną do gotowych słodyczy.