Piadini z zielenią czosnkową
Piadini z zielenią czosnkową to wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, tymianek, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Piadini z pomidorkami koktajlowymi i wędzoną mozzarellą, Warzywa z czosnkiem i cytryną, oraz Obfite Warzywa Czosnkowe.
Instrukcje
Aby przygotować piadini, lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
W dużej misce wymieszać mąki, 1 łyżeczkę soli, proszek do pieczenia, tymianek i rozmaryn.
Dodać 3 łyżki oleju; mieszać trzepaczką do równomiernego rozłożenia.
Dodaj wodę; mieszaj, aż ciasto uformuje się. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść 2 minuty.
Umieścić w misce pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć folią; pozostaw w temperaturze pokojowej 30 minut.
Aby przygotować warzywa, podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 2 minuty lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Dodaj chard; gotować 8 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodaj szpinak; gotować 3 minuty lub tylko do zwiędnięcia, często mieszając. Wymieszaj sok, pieprz i 1/8 łyżeczki soli.
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
Podziel ciasto na 24 równe porcje; uformuj każdą porcję w kulkę. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń w 4-calowe koło. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem. Ułóż kręgi ciasta między pojedynczymi warstwami papieru woskowego, aby zapobiec przyklejeniu.
Podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą lub żeliwną pokrytą natryskiem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 2 kółka ciasta; gotować 1 minutę z każdej strony lub do złotego koloru. Przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałymi krążkami ciasta. Łyżka około 2 łyżki zieleni na każdym płaskim chlebie; złożyć na pół.