Pełnoziarnisty Chleb Czekoladowy Bananowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać pełnoziarnistej czekolady chleb bananowy spróbować. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. 154 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, vanillan ekstrakt, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Chleb Bananowy Pełnoziarnisty Chocolate Chip, Chleb Bananowy Pełnoziarnisty Chocolate Chip, oraz Chleb Bananowy Pełnoziarnisty Chocolate Chip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko Spryskaj patelnię bochenkową 9x5 cali lub 16 kubków muffin sprayem do gotowania. Wymieszać odtłuszczone mleko i sok z cytryny razem w szklanej miarce; odstawić do zsiadłego, o 30 protokół.
Mąkę pszenną, kakao w proszku, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową i sól ubić razem; odstawić.
Ubij jajka i cukier razem z mikserem elektrycznym, aż będą gładkie.
Wymieszać w puree bananowym, mieszaninę mleka, olej rzepakowy i ekstrakt waniliowy. Mieszaj w mieszance mąki, aż wszystkie składniki zostaną zwilżone.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni lub kubków muffin.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny na bochenek lub 30 minut na babeczki. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.