Pełnoziarniste Tagliolini ze świeżym sosem pomidorowo-wiśniowym
Pełnoziarniste Tagliolini ze świeżym sosem pomidorowym Cherry może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 13g białka, oraz 18g tłuszczu. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, wody, oliwy z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Spróbuj Świeży Sos Pomidorowo-Wiśniowy, Makaron + Świeży Sos Pomidorowo-Wiśniowy, oraz Tagliolini Z Homarem I Świeżymi Pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować makaron, lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć mąki i 1/4 łyżeczki soli w robocie kuchennym; proces 30 sekund.
Połącz 5 łyżek wody, 2 łyżki oliwy z oliwek i jajka w misce, dobrze mieszając trzepaczką. Przy uruchomionym procesorze wlej mieszaninę wody przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu, w którym ciasto utworzy kulkę. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 5 lub 6 razy. Uformuj ciasto na dysk. Ciasto pyłu lekko z mąką; zawiń w folię.
Ciasto podzielić na 3 równe porcje. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), naciśnij ciasto na płaski prostokąt.
Rozwałkuj ciasto na kwadrat 14 x 14 cali, odkurzając mąką, jeśli to konieczne (odwracając ciasto od czasu do czasu i odkurzając powierzchnię mąką w razie potrzeby).
Lay ciasto arkusz płaski; fold kończy się tak, że spotykają się w środku. Złóż arkusz na pół jak zamknięcie książki. Ponownie złóż na pół, aby uformować 8 warstw makaronu. Za pomocą ostrego noża pokrój makaron w poprzek na makaron o szerokości 1/4 cala. Oddzielić makaron i odkurzyć mąką.
Makaron ułożyć na szalce z galaretką posypaną mąką. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta.
Przynieś 6 litrów wody i pozostałą 1 łyżkę soli do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Makaron przekładamy na sito, wytrząsamy nadmiar mąki.
Dodaj makaron do patelni. Gotować 1 1/2 protokół lub do końca; odcedzić.
Aby przygotować sos, podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek do patelni; gotuj 3 minuty, często mieszając (nie brązowiej).
Zdjąć z ognia. Wymieszać pomidory i pozostałe składniki. Wrzucić z makaronem.