Need a chleb wegetariański? Pełnoziarniste bułki obiadowe mogą być świetnym przepisem. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 60 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez feeds.epicurious.com. jeśli masz wodę, białko jaja, płatki ziemniaczane instant i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe, Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe, oraz Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe.
Instrukcje
1
Przynieś 3/4 szklanki pełnego mleka i 3/4 szklanki wody na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Pełne
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia. Podłącz natychmiastowy odczyt termometru do wnętrza patelni; pozostaw mleko do ostygnięcia, aż termometr zarejestruje 120 ° F do 54°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia
4
Tymczasem połączyć 3 szklanki mąki, płatki ziemniaczane, suche mleko w proszku, cukier, drożdże, i sól w dużej misce; trzepaczka do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Ziemniaczane Instant
Mleko W Proszku
Mąka Uniwersalna
Cukier
Drożdże
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
5
Dodać ciepłą mieszaninę mleka. Wymieszać, wymieszać z żółtkiem. Zagniataj mieszaninę w misce, aż ciasto się połączy (ciasto będzie lepkie). Obrócić na mąkę i ugniatać, aż będzie bardzo gładka, elastyczna i nie będzie już lepka, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe w razie potrzeby, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Umieścić ciasto w misce z masłem; obrócić do płaszcza. Przykryj miskę folią, a następnie ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Folia Foliowa
Cukierki Peachie-o
7
Niech wzrosną w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż podwoi się objętość, około 1 do 1 1/2 godziny.
8
Masło 13x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia lub mała blacha do pieczenia. Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i podzielić na pół. Zagnieść każdy kawałek lekko, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Patelnia Do Pieczenia
9
Każde ciasto pokroić na pół na 8 równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
10
Tocz każdy kawałek w prawie gładką kulkę. Ułóż okrągłe ciasto w 4 wzdłużnych i 4 poprzecznych rzędach w przygotowanej patelni, w odstępie około 3/4 do 1 cala (rolki nie wypełnią patelni). Przykryj rolki w kształcie ręcznikiem kuchennym i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż rolki prawie podwoią objętość i rozszerzą się na tyle, aby dotykać się nawzajem, około 1 godziny 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Patelnia
11
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. delikatnie posmaruj bułki białą glazurą, a następnie obficie posyp owsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Rolka
Owies Zwyczajny
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Piec bułki obiadowe, aż światło złoty kolor, o 28 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Roladki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Niech rolki ostudzić na patelni 5 minut, następnie wyciągnąć rolki od siebie i ostudzić na stojaku co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Trochę naprzód: można zrobić 8 godzin wcześniej. Całkowicie schłodzić rolki, następnie owinąć folią i odstawić w temperaturze pokojowej. Rewarm owinięte folią rolki w piekarniku 177° około 10 minut, w razie potrzeby, lub służyć w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
15
Dalej do przodu: może być wykonany, a następnie zamrożony do 2 tygodni wcześniej. Owinąć w folię, a następnie umieścić w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
Folia Aluminiowa
16
* Biała mąka pełnoziarnista jest mielona ze 100 procent twardej białej pszenicy. Zawiera wszystkie zarodki i otręby (oraz wartość odżywczą) zwykłej pełnoziarnistej pszenicy, ale ma naturalnie jaśniejszy kolor i łagodniejszy smak. Jest dostępny w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną oraz od kingarthurflour.com.