Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe

Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe
Need a chleb wegetariański? Pełnoziarniste bułki obiadowe mogą być świetnym przepisem. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 60 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez feeds.epicurious.com. jeśli masz wodę, białko jaja, płatki ziemniaczane instant i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe, Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe, oraz Pełnoziarniste Bułeczki Obiadowe.

Instrukcje

1
Przynieś 3/4 szklanki pełnego mleka i 3/4 szklanki wody na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko PełneMleko Pełne
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia. Podłącz natychmiastowy odczyt termometru do wnętrza patelni; pozostaw mleko do ostygnięcia, aż termometr zarejestruje 120 ° F do 54°.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
4
Tymczasem połączyć 3 szklanki mąki, płatki ziemniaczane, suche mleko w proszku, cukier, drożdże, i sól w dużej misce; trzepaczka do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Ziemniaczane InstantPłatki Ziemniaczane Instant
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać ciepłą mieszaninę mleka. Wymieszać, wymieszać z żółtkiem. Zagniataj mieszaninę w misce, aż ciasto się połączy (ciasto będzie lepkie). Obrócić na mąkę i ugniatać, aż będzie bardzo gładka, elastyczna i nie będzie już lepka, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe w razie potrzeby, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Umieścić ciasto w misce z masłem; obrócić do płaszcza. Przykryj miskę folią, a następnie ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Niech wzrosną w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż podwoi się objętość, około 1 do 1 1/2 godziny.
8
Masło 13x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia lub mała blacha do pieczenia. Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i podzielić na pół. Zagnieść każdy kawałek lekko, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Każde ciasto pokroić na pół na 8 równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Tocz każdy kawałek w prawie gładką kulkę. Ułóż okrągłe ciasto w 4 wzdłużnych i 4 poprzecznych rzędach w przygotowanej patelni, w odstępie około 3/4 do 1 cala (rolki nie wypełnią patelni). Przykryj rolki w kształcie ręcznikiem kuchennym i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż rolki prawie podwoią objętość i rozszerzą się na tyle, aby dotykać się nawzajem, około 1 godziny 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PatelniaPatelnia
11
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. delikatnie posmaruj bułki białą glazurą, a następnie obficie posyp owsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
RolkaRolka
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Piec bułki obiadowe, aż światło złoty kolor, o 28 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Roladki ObiadoweRoladki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Niech rolki ostudzić na patelni 5 minut, następnie wyciągnąć rolki od siebie i ostudzić na stojaku co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Trochę naprzód: można zrobić 8 godzin wcześniej. Całkowicie schłodzić rolki, następnie owinąć folią i odstawić w temperaturze pokojowej. Rewarm owinięte folią rolki w piekarniku 177° około 10 minut, w razie potrzeby, lub służyć w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
15
Dalej do przodu: może być wykonany, a następnie zamrożony do 2 tygodni wcześniej. Owinąć w folię, a następnie umieścić w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
16
* Biała mąka pełnoziarnista jest mielona ze 100 procent twardej białej pszenicy. Zawiera wszystkie zarodki i otręby (oraz wartość odżywczą) zwykłej pełnoziarnistej pszenicy, ale ma naturalnie jaśniejszy kolor i łagodniejszy smak. Jest dostępny w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną oraz od kingarthurflour.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Pszenna BiałaMąka Pszenna Biała
PszenicaPszenica
OtrębyOtręby
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn