Pesto z orzechów laskowych, ricotty i cytryny
Orzech laskowy, Ricotta i Pesto z cytryny mogą być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 9 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pełnoziarnistego sera ricotta, ząbek czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jesienne Pesto Blitz (Pesto Z Oregano-Orzechów Laskowych), Ricottan i Kalzony czekoladowo-orzechowe, oraz Kulki Ricotta pokryte orzechami laskowymi z prażonymi winogronami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Po uruchomieniu procesora Wrzuć ząbek czosnku do maszyny i zmiksuj, aż drobno posiekasz.
Dodać orzechy laskowe, bazylia i 2 łyżki oliwy z oliwek; proces, aż orzechy laskowe i bazylia są drobno posiekane.
Dodać ser ricotta, sok z cytryny, skórkę z cytryny i pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek; proces do dobrze wymieszane.
Przenieść mieszaninę do małej miseczki i wymieszać z serem pecorino Romano. Doprawić do smaku solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przykryć i przechowywać w lodówce.