Perski Ryż Biały Na Parze (Chelo)

Perski Ryż Biały Na Parze (Chelo)
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Perski ryż biały na parze (Chelo) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, sproszkowany szafran, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Tah Dig (Ryż Perski), Ryż Perski, oraz Jewelled Perski Ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ugotować ryż
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
2
Napełnij duży rondel nonstick (co najmniej 6 ćwiartek) 12 szklankami wody; dodaj olej i sól. Przykryć i doprowadzić do szybkiego wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać ryż i kontynuować gotowanie na średnim lub dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Po 3-5 minutach użyj szczelinowej łyżki, aby zebrać niektóre ziarna z wody. Złamać jedno ziarno na pół, aby upewnić się, że jest "al dente" (patrz powyżej). Wyłączyć ogień i wlać ryż do durszlaka do odsączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Do pary i zrobić tadig
6
Umieść pusty rondel 6-quart z powrotem na płycie kuchennej na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
7
Dodaj 1/4 cala oleju rzepakowego i 2 łyżki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Dodaj kurkumę i / lub szafran w proszku. Wymieszać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
SzafranSzafran
9
Dodać odsączony ryż i uformować go w piramidę. Przykryj garnek i gotuj przez 5-7 minut, aż ryż zacznie parować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Odkryć i umieścić 2 Ręczniki papierowe (jeden na drugim) na ryżu. Końce rozciągną się na zewnątrz puli. Mocno nałożyć pokrywę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 45 minut. Wyłączyć ogrzewanie i przechylić pokrywę, aż będzie gotowa do podania.
12
Szeroką szpatułką wyjmij ryż z garnka, upewniając się, że nie zakłóca on skorupy (tadig), która uformowała się na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Ryż podawać na płaskim talerzu, układając go w kształt piramidy. Obróć tadig na płaski talerz, odwracając garnek, jak odwrócić patelnię ciasta, lub pokroić na kawałki i podawać wokół ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Opcjonalnie Dekoracja: ryż szafranowy
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Groszek Goya®Groszek Goya®
15
Aby zrobić wodę szafranową, wymieszaj 1 łyżeczkę rozdrobnionych nitek szafranu i 1/4 szklanki gorącej wody. Stromo przez kilka minut, aż woda stanie się żółta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
16
Wymieszać wodę szafranową z gotowanym na parze białym ryżem. Użyj tego intensywnie żółtego ryżu do tworzenia wzorów na Chelo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Biały GotowanyRyż Biały Gotowany
SzafranSzafran
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1
Wlać 1/2 szklanki wody zmieszanej z 1/4 szklanki oleju rzepakowego na piramidę w dużym garnku. Możesz również zamrozić ten ryż, o ile nie mieszasz go, dopóki nie zostanie całkowicie rozmrożony. Można go nawet gotować, zamrażać, a później parować podczas rozmrażania. Wiem, że będę musiał spędzić czas w" rice hell " za przyznanie się do zamrażania perskiego ryżu, ale warto, aby ułatwić sobie życie!
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Tricks of the trade
3
Chelo gotuje bardzo szybko. Dlatego kiedy robię Chelo, zawsze upewniam się, że w zlewie jest gotowy durszlak, aby osuszyć ryż, więc go nie rozgotowuję. Ponadto, gdy parujesz ryż, umieszczając papierowe ręczniki między pokrywką a garnkiem, upewnij się, że są one bezpiecznie z dala od ciepła. Po tym, jak ryż jest gotowany na parze, ważne jest, aby przechylić pokrywę, aby umożliwić ucieczkę dodatkowej pary, aby chrupiące dno nie stało się rozmoczone.Często gotuję ten ryż w czwartek i gotuję go do pary w piątek na kilka godzin przed szabatem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Reprinted with Persian Food From the Non-Persian Bride by Reyna Simnegar, © 2011 Reyna Simnegar
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn