Perski Kurczak Z Granatem (Fesenjan)
Przepis perski granat kurczaka (Fesenjan) można zrobić w około 2 godziny i 10 minut. Jedna porcja zawiera 815 kalorii, 34g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $2.7 za porcję. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka do 2 cebuli, cynamon, połówki orzecha włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fesenjan (Perski Gulasz Z Kurczaka Z Granatu), Perski kurczak lub kaczka w sosie orzechowym z granatu (Fesenjan), oraz Fesenjan (Kurczak Z Granatu).
Instrukcje
Toast i zmielić orzechy włoskie: można toast orzechy włoskie na jeden z dwóch sposobów. Można je rozprowadzić w jednej warstwie na dużej patelni, i tosty je na średnim ogniu, mieszając często aż lekko tosty, lub można rozprowadzić je w jednej warstwie w blasze do pieczenia obręczy, i tosty w 350 ° F w piekarniku przez 8 do 10 protokół.
W obu przypadkach, po upieczeniu, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pulsować w robocie kuchennym lub blenderze, aż drobno zmielone.
Brąz kawałki kurczaka ze wszystkich stron: na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Gdy masło się stopi, poklepać kawałki kurczaka ponownie do sucha i umieścić kawałki kurczaka na patelni, pracując partiami, jeśli to konieczne, aby nie tłoczyć patelni, i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy ze wszystkich stron.
Posypać kurczaka solą podczas gotowania.
Podsmaż cebulę: użyj łyżki szczelinowej lub szczypiec, aby usunąć kurczaka z patelni, odstawić.
Dodaj łyżkę masła i łyżkę oleju do patelni. Obniżyć ciepło do średnio niskiego.
Dodać posiekaną cebulę na patelni i podsmażyć, aż przezroczyste, mieszając przy okazji, aby zwolnić rumiane kawałki z dna patelni.
Dodać kurczaka i bulion: kawałki kurczaka z powrotem na patelnię z cebulą.
Na kurczaka i cebulę wlać 2 szklanki wywaru z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć i gotować delikatnie przez 30 minut.
Dodaj zmielone orzechy włoskie, melasę z granatu, cukier, przyprawy, przykryj i gotuj: wymieszaj zmielone orzechy włoskie, melasę z granatu, cukier i przyprawy. Przykryć i gotować na bardzo małym ogniu przez 1 godzinę, mieszając co około 20 minut, aby zapobiec przyklejaniu się orzechów włoskich do dna patelni.
Wyjąć z ognia i dostosować cukier / sól do smaku. W tym momencie kurczak powinien się rozpadać.
Dekoruj pestkami granatu.
Podawać na parsi pulao lub innym ulubionym ryżu.