Perski granat-orzech kurczak wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,01 zł za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, szczypta mielonego cynamonu, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 33%. Podobne przepisy to Perski kurczak lub kaczka w sosie orzechowym z granatu (Fesenjan), Fesenjan Perski gulasz z kurczaka z sosem orzechowym i granatem, oraz Perski Gulasz Z Granatu-Orzech Jagnięcy.
Instrukcje
1
Umieścić orzechy włoskie w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone. Odstawić.
Kurczaka posypać 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj połowę kurczaka na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj pozostałe 3/4 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu, mielone orzechy włoskie, bulion, i pozostałe składniki z wyjątkiem kolendry, mieszając trzepaczką do gładkiej. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki (o 15 protokół), mieszając od czasu do czasu. Powrót kurczaka na patelnię; przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do całkowitego ogrzania.