Peppy Pear Preserves
Peppy Gruszka konfitury może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis przyprawy. Ten przepis służy 60 i kosztuje 12 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 68 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka krystalizowanego imbiru, cukru, gruszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Konfitury Z Pomidorów Gruszkowych, Konfitury Imbirowo-Gruszkowe, oraz Ciasto Z Konfiturami Gruszkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać posiekane gruszki z cukrem, krystalizowanym imbirem, sokiem z cytryny, świeżym imbirem i skórką z cytryny w dużym ciężkim garnku; pozostawić mieszaninę na 2 godziny, aby gruszki uwolniły sok.
Umieść garnek na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia; gotować, często mieszając, aż konfitury będą grube i spadną z metalowej łyżki w arkuszach, 45 minut do 1 godziny. Kawałki gruszki będą przezroczyste, a przetwory ciemnieją.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj konfitury gruszkowe do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.