Penne ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi (Wiosna)

Penne ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi (wiosna) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Jest idealny do Wiosna. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, parmezan, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Penne ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi, Wiosenna Sałatka Ze Szparagów I Groszku Penne, oraz Mini Penne z pomidorkami koktajlowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
Odcedzić makaron, rezerwując około 1/2 szklanki wody z makaronu.
W dużej patelni saute rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać szparagi, doprawić solą i pieprzem i gotować przez 3 minuty, aż lekko zmiękną.
Dodać pomidory koktajlowe i groszek. Gotować przez 2 minuty.
Wlać wywar z kurczaka na patelnię i doprowadzić mieszaninę do gotowanego na wolnym ogniu. Gotuj, aż pomidory zaczną pękać, a zapas zmniejszy się o połowę, około 3 minut.
Mieszankę szparagów przełożyć do dużej miski.
Dodać ugotowany makaron i 1/2 parmezanu. Wrzucić dobrze, dodając zarezerwowaną wodę z makaronu, w razie potrzeby, aby poluzować makaron.
Dekoruj pozostałym parmezanem i posiekaną bazylią.