Penne z zielonymi oliwkami i fetą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Penne z zielonymi oliwkami i fetan spróbować. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 10g białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka oliwek kalamatan, ząbek czosnku, zieleni, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 93 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 83%. Spróbuj Penne z zielonymi oliwkami i fetą, Penne ze szpinakiem, fetą i oliwkami, oraz Fajne Penne Z Oliwkami, Kaparami I Fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Natkę pietruszki, skórkę cytryny i czosnek wymieszać w małej misce; odstawić.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj zielenie i gotować tylko do miękkości, 1 do 6 minut, w zależności od rodzaju zieleni. Używając skimmera lub łyżki szczelinowej, przenieś zielenie na durszlak, aby spuścić. Powrót wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować tylko do miękkości, ale nadal twarde do gryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić, zastrzegając 3/4 szklanki płynu do gotowania makaronu. Powrót makaron do garnka; dodać zieleninę i 3 łyżki oleju i wrzucić. Wymieszać oliwki, feta, i tyle zarezerwowane gotowania makaronu płyn przez 1/4 cupfuls do zwilżenia. Doprawić solą i pieprzem.
Skropić pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Posypać natką pietruszki i podawać.