Penne z sosem pomidorowym Prosciutto

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z sosem pomidorowym Prosciutto. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 20g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wysokiej jakości prosciutto, pomidory śliwkowe w soku, penne rigate i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Penne z sosem pomidorowo-szałwiowym i Prosciutto, Rozjaśniony SOS Penne i krem pomidorowy z groszkiem i Prosciutto na # SundaySupper, oraz Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio") dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w szerokim ciężkim średnim garnku na średnim ogniu, aż się połyska, następnie podsmażyć cebulę na złoty kolor, o 10 protokół.
Dodać czosnek i smażyć na złoty kolor, o 1 minutę.
Dodaj prosciutto i sauté aż złoty, o 4 protokół.
Dodaj pomidory z rezerwowym sokiem, cukrem i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 45 minut do 1 godziny. Schłodzić, odsłonić, następnie schłodzić, przykryć, co najmniej 8 godzin (aby umożliwić rozwój smaków).
Gotować penne w garnku z makaronem wrzącej osolonej wody (3 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente.
Podczas gdy makaron gotuje, podgrzej sos na średnim ogniu.
Wrzucić makaron z sosem w misce i podawać pozostały sos na boku.
Sos można schłodzić do 3 dni.