Penne Z Ricottą, Rukolą I Bazylią
Penne z ricottą, rukolą i bazylią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 641 kalorii, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, makaron penne, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 50 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pesto Rukolowo-bazyliowe z orzeszkami pinii, parmezanem i ricottą, Czosnek bazylia krewetki z Penne w pikantnej bazylii Marinara, oraz Penne z wołowiną i rukolą.
Instrukcje
Przynieś duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Gotować makaron w wodzie, aż al dente, o 11 protokół. Rezerwa około 1/3 szklanki wody do gotowania i odsączyć makaron.Tymczasem, w dużej misce, wymieszać ricotta, Parmigiano, 1 Tbs. oleju, Skórki, 1 / 2tsp. sól i 3/4 łyżeczki. pepper.
Podgrzać Pozostałe 1 Tbs. olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać rukolę i bazylii i 1/2tsp. sól i gotować, podrzucając szczypcami, aż tylko zwiędnie, o 2 protokół.
Przenieść mieszaninę rukoli do miski z ricottą i dobrze wymieszać.
Dodać gorący makaron do mieszaniny ricotta i wrzucić do herbu.
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania w razie potrzeby, aby zwilżyć makaron. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać, podając więcej Parmigiano przy stole. Propozycje serwowania rozpocznij posiłek od aBasic Bruschetta.
18, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
59, Tłuszcz Wielonienasycony