Penne z Pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z Pesto. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 768 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, bazylia, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Penne z pesto z grochu, Pesto Szpinakowe Penne, oraz Penne Z Pesto Czosnkowym.
Instrukcje
W międzyczasie zrywaj liście bazylii z łodyg (powinieneś mieć około 2 filiżanek liści). Liście umyć w dużej misce z zimną wodą i osuszyć w przędzarce do sałatek lub osuszyć ręcznikami papierowymi. Zmiażdżyć i obrać czosnek.
Umieść bazylią, czosnkiem i orzeszkami pinii w robocie kuchennym i pulsuj, aż grubo posiekane. Po uruchomieniu procesora stopniowo dodawaj oliwę z oliwek i przetwarzaj, aż pesto będzie gładkie.
Przenieść pesto do dużej miski i wymieszać z serem. Doprawić solą i pieprzem.
Przynieś duży garnek zimnej wody do wrzenia na dużym ogniu i soli obficie.
Dodaj penne i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż al dente, o 8 do 10 protokół.
Odcedzić w durszlaku i zaoszczędzić około 1/4 szklanki wody do gotowania makaronu.
Dodaj makaron do miski. Użyj szczypce i wrzucić wystarczającą ilość wody do gotowania tak pesto Płaszcze makaron równomiernie. Doprawić solą i pieprzem.
A. dodać pesto kremowe dodając 1/4 szklanki sera ricotta podczas przetwarzania bazylii, czosnku i orzechów pinii. Świetnie smakuje z tortellini lub ravioli.
B. Top dressed makaron pesto z 1/2 funta pokrojone w kostkę duże lub połówki małe świeże kulki mozzarelli (bocconcini), 3 średnie pomidory pokrojone w duże kawałki, i 1/2 szklanki pesto czarne oliwki, (lubimy kalamata do tego), z grubsza posiekane.
Dodaj gotowane 1 do 2 filiżanki kurczaka lub krewetki.
1 szklanka pietruszki, 1 szklanka świeżych liści szpinaku, 2 łyżki świeżych liści rozmarynu, 2 łyżki świeżych liści tymianku. Zamiennik orzechów włoskich dla orzeszków piniowych
Uwaga kucharza: Pesto pięknie zamarza. Jeśli wiesz, że twoja partia zmierza do głębokiego chłodu, nie dodawaj sera.
Dodanie sera tuż przed podaniem rozjaśnia smak i zapobiega żelowatej konsystencji.