Penne z klopsikami z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 872 kalorii, 40g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Mieszanka liści laurowych, pomidorów, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klopsiki błyskawiczne z makaronem penne, Pieczone Penne z klopsikami po włosku, oraz Indyk Chili z Penne dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej misce dodać bułkę tartą mleka i wymieszać, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Wymieszać w jajkach i 1/2 szklanki sera Romano i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Romano
Jajko
3
Dodać indyka i delikatnie połączyć, uważając, aby nie przepracować mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Kształt piłek golfowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Turcja
Mięso
4
W dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Kiedy prawie palisz, dodaj klopsiki i bez przesuwania lub obracania mięsa, pozostaw je na brązowo przez około 3 minuty. Obróć klopsiki i brązową drugą stronę. Kontynuuj gotować, aż wszystkie strony będą złociste, łącznie około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Mięso
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i pozostawić klopsiki na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyłącz ogrzewanie i trzymaj ciepło na kuchence. Należy uważać, aby nie overhandle klopsiki, ponieważ są miękkie i kruche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Klopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
6
W dużym garnku zagotuj 6 ćwiartek osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
8
Makaron odcedzić w durszlaku. Nie spłucz makaronu wodą, ponieważ chcesz zachować makaron naturalne skrobie tak, że sos będzie przylegać do penne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Penne
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
9
Wyjąć klopsiki z sosu i umieścić w misce do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
10
Wlać sos pomidorowy na klopsiki, ale pozostawić około 1 szklankę sosu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Klopsiki
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Umieść gotowane penne na patelni z pozostałym sosem i wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane Penne
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Do dużej miski wlać sosowany makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
13
Podawać razem z klopsikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
14
W dużym garnku żaroodpornym rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
15
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż miękkie i przezroczyste, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
16
Dodać seler i marchew, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Marchew
Seler
17
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
18
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pomidor
19
Usunąć liście laurowe i sprawdzić przyprawy. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Niesolone
Liście Laurowe
Przyprawy
SOS
20
Dodaj połowę sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym. Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia i wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. To zamarznie do sześciu miesięcy.