Penne z klopsikami z indyka

Penne z klopsikami z indyka
Penne z klopsikami z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 872 kalorii, 40g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Mieszanka liści laurowych, pomidorów, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klopsiki błyskawiczne z makaronem penne, Pieczone Penne z klopsikami po włosku, oraz Indyk Chili z Penne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce dodać bułkę tartą mleka i wymieszać, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wymieszać w jajkach i 1/2 szklanki sera Romano i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RomanoSer Romano
JajkoJajko
3
Dodać indyka i delikatnie połączyć, uważając, aby nie przepracować mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Kształt piłek golfowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
4
W dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Kiedy prawie palisz, dodaj klopsiki i bez przesuwania lub obracania mięsa, pozostaw je na brązowo przez około 3 minuty. Obróć klopsiki i brązową drugą stronę. Kontynuuj gotować, aż wszystkie strony będą złociste, łącznie około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i pozostawić klopsiki na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyłącz ogrzewanie i trzymaj ciepło na kuchence. Należy uważać, aby nie overhandle klopsiki, ponieważ są miękkie i kruche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
6
W dużym garnku zagotuj 6 ćwiartek osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
8
Makaron odcedzić w durszlaku. Nie spłucz makaronu wodą, ponieważ chcesz zachować makaron naturalne skrobie tak, że sos będzie przylegać do penne.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
PennePenne
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
9
Wyjąć klopsiki z sosu i umieścić w misce do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Wlać sos pomidorowy na klopsiki, ale pozostawić około 1 szklankę sosu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
KlopsikiKlopsiki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Umieść gotowane penne na patelni z pozostałym sosem i wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane PenneGotowane Penne
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Do dużej miski wlać sosowany makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
13
Podawać razem z klopsikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
14
W dużym garnku żaroodpornym rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż miękkie i przezroczyste, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
16
Dodać seler i marchew, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarchewMarchew
SelerSeler
17
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
18
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
19
Usunąć liście laurowe i sprawdzić przyprawy. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Liście LauroweLiście Laurowe
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
20
Dodaj połowę sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym. Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia i wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. To zamarznie do sześciu miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Torby ZiplocTorby Ziploc
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn