Penne z dynią piżmową i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z dynią piżmową i kozim serem. Jedna porcja tego dania zawiera około 24g białka, 38g tłuszczu i w sumie 713 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,63 USD za porcję. 177 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga liści bazylii, cebuli, kabocha oraz koszernej soli i pieprzu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 8 minut. Z łyżką ocena 96%, to danie jest ogromne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Penne z dynią piżmową, jarmużem i kozim serem {12 tygodni dyni zimowej}, Penne z dynią piżmową, jarmużem i kozim serem {12 tygodni dyni zimowej}, oraz Galette z dyni piżmowej i koziego sera.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika w górnej jednej trzeciej piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Spryskaj blachę do pieczenia obficie sprayem do gotowania oleju roślinnego. Odłóż na bok.
Wymieszaj dynię i cebulę i ułóż w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Piecz do 40 do 45 minut, aż warzywa będą złote i ugotowane.
Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
Gdy mieszanka do squasha stygnie, zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj do miękkości, ale nadal jędrny, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Odcedź i zarezerwuj około 2 szklanek wody z makaronu.
Włóż makaron, kozi ser i 1 szklankę wody z makaronu do dużej miski. Wrzucić, aż ser się rozpuści i utworzy kremowy sos.
Dodaj mieszankę dyni i cebuli, orzechy włoskie i bazylię. Dobrze wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Udekoruj parmezanem i podawaj.