Penne Rigate z brukselką i gorgonzolą

Penne Rigate z brukselką i gorgonzolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 437 kalorii, 18g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę—przyciętą, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Brukselka i boczek pokryte roztopioną gorgonzolą, Orecchiette z brukselką, gorgonzolą i brązowym masłem, oraz Boczek i brukselka Penne.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, przez 3 protokół.
Dodać pokrojoną brukselkę, chile i tymianek i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kiełki są po prostu miękkie, o 3 protokół.
Dodaj zarezerwowane liście kiełków, przykryj i zdejmij z ognia.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować penne aż al dente.
Odcedzić, rezerwując 3/4 szklanki wody makaronu.
Dodaj penne na patelni wraz z wodą do gotowania makaronu i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając płaszcz makaron z warzywami. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron przekładamy do miseczek, na wierzch polewamy gorgonzolą i od razu podajemy.