Pear Upside-Down Spice Cake
Pear Upside-Down Spice Cake to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, zmielone ziele angielskie, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, ułóż plastry gruszki spokelike na dnie 9-calowej patelni do ciasta pokrytej sprayem do gotowania, pracując od środka patelni do krawędzi.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 7 składników (przez cynamon) połączyć w misce.
Połączyć cukier granulowany i 5 łyżek masła w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać wanilię i jajko; dobrze ubić.
Dodać mieszankę mąki i 3/4 szklanki maślanki na przemian do mieszaniny cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Łyżka ciasta na gruszki; rozprowadzić równomiernie.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki; Odwróć ciasto na talerz.
Pozostaw 2 minuty; wyjmij patelnię.
Aby przygotować glazurę, połącz 2 łyżki masła, 1 łyżkę wody i sok w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści. Wymieszać z brązowym cukrem; doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1 1/2 łyżki maślanki.
Odstawić 2 minuty; polać równomiernie glazurą ciasto.