Pełnoziarniste Spaghetti z Pecorino, Prosciutto i Papryką (Jesień)

Pełnoziarniste Spaghetti z Pecorino, Prosciutto i Papryką (Jesienne) to danie główne dla 6 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis zawiera 317 kalorii, 13 g białka i 28 g tłuszczu na porcję. Za 1,92 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Ten przepis z Foodnetwork wymaga prosciutto, pełnoziarnistego spaghetti, oliwy z oliwek i pecorino. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Spaghetti pełnoziarniste z pecorino, szynką prosciutto i papryką (jesień), ciepła sałatka z pełnego ziarna z koprem włoskim, rukolą, prosciutto i pecorino oraz spaghetti z pecorino romano i czarnym pieprzem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale wciąż twardy, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Rozgrzej małą patelnię o grubym dnie na średnim ogniu.
Dodaj ziarna pieprzu i opiekaj przez około 20 do 30 sekund.
Dodaj olej i smaż przez 1 minutę.
Zdejmij patelnię z ognia.
Odcedź makaron zachowując około 1/2 szklanki wody z makaronu.
Przełóż spaghetti do dużej miski.
Dodaj 1 szklankę pecorino i wymieszaj, stopniowo dodając wodę z makaronu, jeśli to konieczne, aby rozluźnić makaron.
Dodaj mieszaninę olejów, prosciutto, 2 łyżki natki pietruszki i 2 łyżki bazylii. Dobrze wymieszaj, aby połączyć wszystkie składniki.
Udekoruj resztą pecorino, pietruszką i bazylią.