Pałeczki Z Kurczaka W Stylu Etiopskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj pałeczki z kurczaka w stylu etiopskim. Ten przepis służy 6 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 22g białka, oraz 26g tłuszczu. Mieszanka mielonych goździków, olej z orzeszków ziemnych, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Grillowane Pałeczki Z Kurczaka W Stylu Tandoori, Gulasz Z Ciecierzycy Po Etiopsku, oraz Grillowane Pałeczki W Stylu Południowo-Zachodnim.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Pałeczki posmarować olejem arachidowym lub roztopionym masłem, następnie posypać solą.
Wymieszać wszystkie przyprawy razem w małej misce. W dużej misce wymieszać połowę mieszanki przypraw z kurczakiem.
Umieść kurczaka w folii: następnie ułóż pałeczki w naczyniu do zapiekania wyłożonym wystarczającą ilością folii, aby przygotować opakowanie;będziesz gotować te nogi przez większość czasu.
Posypać więcej mieszanki przypraw na pałeczki. Możesz użyć całej mieszanki przypraw lub przestać, kiedy chcesz. Im więcej mieszanki, tym bardziej pikantny kurczak.
Złóż folię, aby uszczelnić pałeczki perkusyjne.
Piec w temperaturze 325 ° F przez 90 minut. Po 90 minutach otwórz opakowanie foliowe, aby kurczak nadal gotował. Kontynuuj gotowanie przez co najmniej kolejne 15 minut i tak długo, jak chcesz.
Lubię, jak mięso prawie odpada z kości na moich pałeczkach, więc gotuję przez kolejne 30-45 minut.
Podawać: podawać, podlewać z odrobiną sosu, który tworzy się na dnie patelni, a resztę wykorzystać do smaku ryżu lub flatbread.
Wyciśnij trochę soku z cytryny lub limonki na kurczaku tuż przed podaniem.
Zielona sałatka też jest dobrym dodatkiem.