Paupiette de Saumon au Crabe
Paupiette de Saumon au Crabe może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,76 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 28g białka, oraz 27 g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz filet z łososia bez kości, śmietanę do ubijania, wermut i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Crabe Beninoise, Suflet Au Crabe, oraz Creme d ' Argenteuil Au Crabe (zupa szparagowa W / Krab -- Francja).
Instrukcje
Odciąć i wyrzucić koniec łodygi i twardą zieloną górę z pora; por przeciąć na pół wzdłuż i trzymać każdą połowę pod zimną bieżącą wodą, oddzielając warstwy, aby dobrze spłukać, a następnie cienko pokroić. W 10-do 12-calowej, odpornej na przywieranie patelni na średnim ogniu, rozpuść 1 łyżkę masła.
Dodaj por i często mieszaj, aż kuleją, około 5 minut.
Przejrzyj kraba i odrzuć wszelkie kawałki muszli.
Dodać pozostałe 2 łyżki masła do patelni; po stopieniu, dodać kraba i mieszać często tylko do gorąca, 1 do 2 protokół. Naciśnij na jedną stronę patelni.
Tymczasem łososia opłucz i osusz. Trzymając ostry nóż pod kątem 45, odetnij mięso w poprzek skóry na plastry o grubości od 1/8 do 1/4 cala; powinieneś mieć około 12 (patrz UWAGI). Po kolei kłaść plastry płasko i łyżkę około 1 łyżki ciepłego kraba na szerokim końcu. Zaczynając od tego końca, zwijamy łososia ciasno wokół kraba i układamy, zszywamy, na patelni.
Przenieść patelnię z roladkami łososia do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 450 i piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna, patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 12 do 15 minut. Łyżką szczelinową przenieść rolki łososia na talerze, przykryć luźno folią lub folią i odstawić w ciepłe miejsce.
Dodać śmietanę i zarezerwowany Por do patelni i gotować na dużym ogniu, aż ciecz jest lekko zagęszczony i zredukowany do około 1 1/3 szklanki, 8 do 9 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżka sosu równo wokół roladek łososia i udekorować szczypiorkiem i cytryny kliny w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.