Patelnia wieprzowina i papryka
Patelnia wieprzowina i papryka jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 866 kalorii, 135g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 6,05 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką czosnek, pastę pomidorową, liście szałwii i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Patelnia Faszerowane Papryki, Papryka i warzywa Skillet Hash, oraz Kurczak Na Patelni, Papryka I Pomidory.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Pokroić wieprzowinę pod kątem na kawałki o grubości 1 cala; doprawić solą.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu; dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i paprykę; doprawić 1/2 łyżeczki soli i gotować, aż warzywa będą chrupiące-miękkie i lekko rumiane, 4 do 6 protokół.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju do patelni.
Dodać wieprzowinę i podsmażyć na dużym ogniu, aż zbrązowieje, 2 do 4 protokół na stronę.
Przełożyć wieprzowinę na talerz z cebulą i papryką.
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać czosnek, szałwia i koncentrat pomidorowy na patelni. Gotować, mieszając, aż pasta pomidorowa zmieni kolor ceglastoczerwony, około 1 minuty.
Dodać plastry pepperoncini i ich płyn, a następnie wlać wino i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj bulion i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Ułóż wieprzowinę w jednej warstwie na patelni; dodać cebulę i paprykę i posypać serem.
Przenieść do piekarnika i dusić, aż wieprzowina jest gotowane przez, 4 do 7 protokół.
Zdjęcia Antonis Achilleos