Patelnia smażone żeberka cielęce z Prosciutto i Fontiną
Patelnia smażone żeberka cielęce z Prosciutto i Fontinan jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 88g białka, 104g tłuszczu, oraz w sumie 1297 kalorii. Na 10,14 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz steki z żeberek cielęcych, bulion wołowy, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, Prosciutto - Fontina Pinwheels, oraz Prosciutto, Fontina i figi Panini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni F. Posmaruj blachę do pieczenia 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Funt steki do grubości 1/2 cala nad folią.
Posypać solą i pieprzem i umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 80 stopni F, około 10 minut.
W 2 dużych patelniach saute na średnim ogniu, podzielić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i tłuszczu boczku między patelniami i ciepła, aż się połysk.
Dodaj 2 steki do każdej patelni i gotować przez 3 do 4 minut na stronę.
Umieść steki na stojaku z drutu na blasze do pieczenia. Top z fontiną, a następnie plastry prosciutto, równomiernie pokrywając ser.
Wyreguluj piekarnik do niskiego pieczenia i umieść patelnię w piekarniku. Broil aż prosciutto jest ostry, o 5 protokół.
Wyjąć i pozostawić na 5 minut, lekko przykryte folią.
W każdej patelni saute, równomiernie podzielić szalotki i gotować przez 2 do 3 protokół. Deglaze każdy z połową bulionu wołowego. Równomiernie podzielić tymianek i pozostawić do zmniejszenia, 3 do 4 minut.
Połącz płyn na 1 patelnię, dodaj masło i dostosuj przyprawę, jeśli chcesz.
Podawać steki skropione sosem z patelni i udekorować natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty