Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki

Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki
Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki wymaga mniej więcej 40 minut od początku do końca. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liczyć dziecko krewetki, soja tamari, olej roślinny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 84% to danie jest super. Spróbuj Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki, Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki, oraz Kurczak Teriyaki na Azjatycki festiwal żywności (Japonia) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 2 garnki wody, aby się zagotować: 1 garnek do makaronu z kilkoma centymetrami wody w nim, 1 średnia patelnia z sosem z 1 1/2 szklanki wody w nim. Przykryć oba garnki i doprowadzić całą wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Gdy mniejszy garnek wody dojdzie do wrzenia, zamieszaj ryż i przywróć wodę do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Umieść durszlak nad garnkiem i dodaj do niego edamame.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Umieść pokrywę doniczki na edamame zagnieżdżając ją w durszlaku. Edamame na parze 5 minut, następnie wyjąć je do 2 małych miseczek, posolić je i przykryć miski plastikiem lub folią, aby się ogrzać. Odstaw durszlak na bok i przywróć pokrywkę garnka do ryżu, mieszając ryż przed wymianą pokrywki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Podczas gdy edamame gotują się na parze, przed wyjęciem ich do misek masz kieszeń czasu na pracę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj 1/2 szklanki, kilka garści kapusty Napa do drugiego garnka wody. Rozdrobnioną kapustę blanszować 1 minutę i wyjąć pająkiem lub szczypcami do ręczników papierowych, aby osuszyć i ostudzić. Posiekać pokrojoną blanszowaną kapustę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta NapaKapusta Napa
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Połączyć mięso, posiekane krewetki sałatka, sake, imbir, 1 szalotka, 1 łyżka tamari, olej sezamowy, czarny pieprz i chłodzony, posiekana kapusta w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
TamariTamari
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Umieść 2 łyżeczki nadzienia na każdym opakowaniu won ton. Zwilż opuszki palców, aby pomóc uszczelnić owijarki won ton. Gyoza powinna wyglądać jak małe półksiężyce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
9
Umieść 1 lub 2 liście kapusty Napa na dnie durszlaka. Liście zapobiegną przywieraniu pierogów do powierzchni durszlaka. Ułożyć pierogi na liściu Napa w durszlaku i parować nad drugim większym garnkiem gotującej się wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Kapusty NapaLiście Kapusty Napa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Umieść dużą pokrywkę na durszlaku, aby złapać parę. Pierogi muszą parować od 10 do 12 minut. Podczas pracy nad tym, iść tam iz powrotem z edamame, jak to konieczne na powyższych kierunkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Podczas pracy pierogów, steki filetowe pokroić cienko w poprzek ziarna. Wrzucić z przyprawami i teriyaki lub tamari i sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
TamariTamari
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
12
Podgrzać patelnię nonstick na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Dodać olej i mięso i podsmażyć. Gdy mięso brązowie na brzegach, dodać szalotki i gotować 2 minuty więcej, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
14
Użyj pozostałej surowej rozdrobnionej kapusty Napa jako łóżka do serwowania pierogów. Talerz wszystkie swoje przedmioty na małych naczyniach i w małych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta NapaKapusta Napa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Wymieszać sos tamari, musztardę i ocet do gyoza i ustawić obok pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
TamariTamari
16
Ciepły lub zimny sake, resztki z gotowania, jest idealnym napojem, a schłodzone pomarańcze lub mandarynki stanowią orzeźwiający koniec tego posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki300 count dziecko krewetki, garść, posiekane300 count dziecko krewetki, garść, posiekane2filetysteki wołowe, 1 cal grubości, 6 uncji każdysteki wołowe, 1 cal grubości, 6 uncji każdy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól gruboziarnistaSól gruboziarnista4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiedamame, soja, z sekcji mrożonych warzyw dużych rynkówedamame, soja, z sekcji mrożonych warzyw dużych rynków1inchświeży imbir, mielonyświeży imbir, mielony113Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona11 funt cukinii,gorącej słodkiej musztardy, z potraw azjatyckich lub innej gotowanej musztardygorącej słodkiej musztardy, z potraw azjatyckich lub innej gotowanej musztardy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniona kapusta Napa plus 1 duży cały liśćrozdrobniona kapusta Napa plus 1 duży cały liść9Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKilka mielonych czarnego pieprzuKilka mielonych czarnego pieprzu2(może być lub przeglądać)wino ryżowe lub ocet białywino ryżowe lub ocet biały1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sake lub 1 łyżkę mirinu można zastąpićsake lub 1 łyżkę mirinu można zastąpić11 funt cukinii,przyprawa do steków lub sól i pieprzprzyprawa do steków lub sól i pieprz1szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana4szalotki posiekane pod kątem na kawałki 1 calaszalotki posiekane pod kątem na kawałki 1 cala11 funt cukinii,szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż krótkoziarnistyryż krótkoziarnisty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)tamari dark aged soy, dostępny na azjatyckim rynku żywnościtamari dark aged soy, dostępny na azjatyckim rynku żywności3(zima)tamari dark soy, eyeball ittamari dark soy, eyeball it796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos teriyaki lub 1/4 szklanki ciemnej soi tamari zmieszanej z 2 łyżkami wytrawnego sherrysos teriyaki lub 1/4 szklanki ciemnej soi tamari zmieszanej z 2 łyżkami wytrawnego sherry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)lekki olej: olej wok, olej arachidowy lub olej roślinnylekki olej: olej wok, olej arachidowy lub olej roślinny12owijarki gyoza lub won tonowijarki gyoza lub won ton
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn