Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki
Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki wymaga mniej więcej 40 minut od początku do końca. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liczyć dziecko krewetki, soja tamari, olej roślinny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 84% to danie jest super. Spróbuj Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki, Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki, oraz Kurczak Teriyaki na Azjatycki festiwal żywności (Japonia) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść 2 garnki wody, aby się zagotować: 1 garnek do makaronu z kilkoma centymetrami wody w nim, 1 średnia patelnia z sosem z 1 1/2 szklanki wody w nim. Przykryć oba garnki i doprowadzić całą wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Gdy mniejszy garnek wody dojdzie do wrzenia, zamieszaj ryż i przywróć wodę do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Umieść durszlak nad garnkiem i dodaj do niego edamame.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Umieść pokrywę doniczki na edamame zagnieżdżając ją w durszlaku. Edamame na parze 5 minut, następnie wyjąć je do 2 małych miseczek, posolić je i przykryć miski plastikiem lub folią, aby się ogrzać. Odstaw durszlak na bok i przywróć pokrywkę garnka do ryżu, mieszając ryż przed wymianą pokrywki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Podczas gdy edamame gotują się na parze, przed wyjęciem ich do misek masz kieszeń czasu na pracę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj 1/2 szklanki, kilka garści kapusty Napa do drugiego garnka wody. Rozdrobnioną kapustę blanszować 1 minutę i wyjąć pająkiem lub szczypcami do ręczników papierowych, aby osuszyć i ostudzić. Posiekać pokrojoną blanszowaną kapustę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Napa
Na 1 Ananasa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Na 1 Ananasa
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Tamari
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Japoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Umieść 2 łyżeczki nadzienia na każdym opakowaniu won ton. Zwilż opuszki palców, aby pomóc uszczelnić owijarki won ton. Gyoza powinna wyglądać jak małe półksiężyce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton Wrappers
9
Umieść 1 lub 2 liście kapusty Napa na dnie durszlaka. Liście zapobiegną przywieraniu pierogów do powierzchni durszlaka. Ułożyć pierogi na liściu Napa w durszlaku i parować nad drugim większym garnkiem gotującej się wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Kapusty Napa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Umieść dużą pokrywkę na durszlaku, aby złapać parę. Pierogi muszą parować od 10 do 12 minut. Podczas pracy nad tym, iść tam iz powrotem z edamame, jak to konieczne na powyższych kierunkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Podczas pracy pierogów, steki filetowe pokroić cienko w poprzek ziarna. Wrzucić z przyprawami i teriyaki lub tamari i sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Tamari
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
12
Podgrzać patelnię nonstick na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Dodać olej i mięso i podsmażyć. Gdy mięso brązowie na brzegach, dodać szalotki i gotować 2 minuty więcej, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
14
Użyj pozostałej surowej rozdrobnionej kapusty Napa jako łóżka do serwowania pierogów. Talerz wszystkie swoje przedmioty na małych naczyniach i w małych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Napa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Wymieszać sos tamari, musztardę i ocet do gyoza i ustawić obok pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Tamari
16
Ciepły lub zimny sake, resztki z gotowania, jest idealnym napojem, a schłodzone pomarańcze lub mandarynki stanowią orzeźwiający koniec tego posiłku.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.