Pastrami-Spiced Gravlax

Pastrami-Spiced Gravlax
Przepis Pastrami-przyprawiony Gravlax jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Na 5,11 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz liście laurowe, papryka, pieprz cayenne i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pastrami-Przyprawione Tofu Reuben, Gravlax, oraz Gravlax dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filet z łososia natrzeć sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2
Umieścić stronę Skórki filetu w szklanym naczyniu. W małej misce, połączyć sól, cukier surowy, popękany czarny pieprz, kolendra, pietruszka i szalotka i pocierać przyprawy na całym łososia. Łososia luźno przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Cukier SurowyCukier Surowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W małym rondlu, połączyć melasę, liście laurowe i cayenne i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Ostudzić do temperatury pokojowej.
5
Na małej patelni, lekko toast kminek i nasiona kolendry na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona KminkuNasiona Kminku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Przenieś nasiona do moździerza i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Nasiona zmiażdżyć jak najdrobniej tłuczkiem. Wymieszać z papryką i mielonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
7
Delikatnie zeskrobać przyprawy z gravlax. Połóż gravlax na talerzu, od strony skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
GravlaxGravlax
8
Brush gravlax z melasy; odebrać liści laurowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
GravlaxGravlax
9
Polędwicę posypać równomiernie zmielonymi przyprawami. Przechowywać w lodówce gravlax odkryte przez co najmniej 12 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
GravlaxGravlax
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
10
Używając długiego, ostrego noża, pokrój gravlax w poprzek na bardzo cienkie plasterki. Ułóż plastry na talerzach i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
GravlaxGravlax
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn