Pasta alla Igor
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pastana Allana Igora. Za $1.06 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 20g białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką makaron z muszli, masło, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Igor ' s Pizza Bar, Kolacja dziś wieczorem: Pastan alla Burina (makaron z sosem rustykalnym), oraz Surowy sos pomidorowy do makaronu, włoski pastan alla crudaiola.
Instrukcje
Podgrzej 1 łyżeczkę masła na patelni na średnim ogniu; gotuj kurczaka na roztopionym maśle, aż nie będzie już różowy na środku, a soki będą klarowne, 5 do 7 minut z każdej strony. Odstawić do ostygnięcia; posiekaj kurczaka na kawałki wielkości kęsa.
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj makaron z muszli we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale twardy do ugryzienia, 10 do 12 minut.
Odcedź i włóż makaron do garnka.
Włóż wkładkę do gotowania na parze do rondla i napełnij wodą tuż pod dnem parowaru. Doprowadź wodę do wrzenia.
Dodaj szparagi i groszek, przykryj i gotuj na parze do miękkości przez 3 do 4 minut.
Zdejmij warzywa z ognia i przykryj.
Podgrzej 1 łyżeczkę masła w rondlu na średnim ogniu; gotuj i mieszaj cebulę w roztopionym maśle, aż będzie przezroczysta, około 10 minut. Wymieszaj śmietanę z cebulą; dodaj warzywa i kurczaka. Dusić, aż śmietana lekko się zmniejszy, 2 do 3 minut. Złóż parmezan w mieszankę.
Zdjąć z ognia i przykryć rondel, aż ser się rozpuści, około 2 minut. Wrzuć makaron do sosu śmietanowego.