Pomidorowy Budyń Letni
Pomidorowy budyń letni to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, oliwę z oliwek plus dodatkowe, ocet sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Budyń letni, Budyń Letni, oraz Budyń Letni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój płytkie X na dnie każdego pomidora ostrym nożem do parkowania i blanszuj pomidory w 2 partiach w garnku 5-6 - litrowym wrzącej wody, 1 minutę na partię.
Pomidory przełożyć łyżką szczelinową na deskę do krojenia i, gdy są wystarczająco chłodne, obrać, zaczynając od punktowanego końca, nożem.
Podczas gdy pomidory schładzają się, mielenie i mash czosnek do pasty ze szczyptą soli za pomocą dużego ciężkiego noża. Pomidory przekrój na pół, wyrzuć rdzenie i zgarnij nasiona na sito o drobnych oczkach ustawione nad miską. Naciśnij na nasiona, aby wyodrębnić płyn, a następnie odrzuć nasiona. Grubo posiekać pomidory, następnie grubo przecier w partiach z przecedzonym pomidorowym płynem w blenderze lub robocie kuchennym.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie podsmażyć pastę czosnkową, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Wyjmij patelnię z ognia i ostrożnie dodaj niewielką ilość przecieranych pomidorów w pobliżu strony patelni (sos rozpryskuje się i energicznie bąbelkuje). Gdy bulgotanie ustępuje, dodać pozostały przecieru, 1 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Powrót patelni do ciepła i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół. SOS schłodzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny, następnie wymieszać z octem.
Przyciąć skórki z kromek chleba, rezerwując skórki do innego użytku. Jeśli używasz Pullman loaf, przeciąć 4 plastry na pół po przekątnej, a następnie wyciąć 1 okrążenie z 1 więcej plastra za pomocą foremki do ciastek. Jeśli korzystasz z okrągłych chlebów, kwadratuj 5 kromek chleba od środka bochenka i pokrój trójkąty i 1 rundę w ten sam sposób. Chochla 3/4 szklanki sosu do soufflé danie i rozprowadzić na dno. Dno naczynia z chlebem w kształcie wiatraczka, umieszczając okrągłe w środku i wachlując Trójkąty wokół niego, całkowicie pokrywając sos (możesz mieć 1 Trójkąt). Chochla 1 1/4 szklanki sosu na warstwę chleba, rozłożenie równomiernie na pokrycie. SOS przykryć większą ilością kromek chleba, przycinając w razie potrzeby, aby zmieścić się w 1 warstwie w naczyniu. Powtórz nakładanie warstw jeszcze 3 razy, za każdym razem używając 1 1/4 szklanki sosu pomidorowego i kończąc chlebem. Wierzchnią warstwę chleba przykryć pozostałym sosem. Przykryj powierzchnię folią z tworzywa sztucznego, a następnie górną płytką na tyle małą, aby zmieścić się w naczyniu. Masę budyniu z 2 ciężkimi puszkami (łącznie około 2 funty) i schłodzić co najmniej 12 godzin.
Usuń ciężarki i talerz i uruchom cienki nóż wokół krawędzi naczynia. Odwróć duży talerz nad budyniem i odwróć budyń na talerz. Jeśli jakiś SOS pozostaje w naczyniu, łyżka go na budyniu.
Pokroić w kliny, skropić oliwą z oliwek i podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
* Sos pomidorowy można szybko schłodzić w metalowej misce ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą, od czasu do czasu mieszając. * Budyń można schłodzić do 24 godzin.