Pomidorowy Budyń Letni

Pomidorowy Budyń Letni
Pomidorowy budyń letni to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, oliwę z oliwek plus dodatkowe, ocet sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Budyń letni, Budyń Letni, oraz Budyń Letni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój płytkie X na dnie każdego pomidora ostrym nożem do parkowania i blanszuj pomidory w 2 partiach w garnku 5-6 - litrowym wrzącej wody, 1 minutę na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
GarnekGarnek
2
Pomidory przełożyć łyżką szczelinową na deskę do krojenia i, gdy są wystarczająco chłodne, obrać, zaczynając od punktowanego końca, nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
NóżNóż
3
Podczas gdy pomidory schładzają się, mielenie i mash czosnek do pasty ze szczyptą soli za pomocą dużego ciężkiego noża. Pomidory przekrój na pół, wyrzuć rdzenie i zgarnij nasiona na sito o drobnych oczkach ustawione nad miską. Naciśnij na nasiona, aby wyodrębnić płyn, a następnie odrzuć nasiona. Grubo posiekać pomidory, następnie grubo przecier w partiach z przecedzonym pomidorowym płynem w blenderze lub robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
EkstraktEkstrakt
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
NasionaNasiona
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
NóżNóż
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzać 2 łyżki oleju w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie podsmażyć pastę czosnkową, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjmij patelnię z ognia i ostrożnie dodaj niewielką ilość przecieranych pomidorów w pobliżu strony patelni (sos rozpryskuje się i energicznie bąbelkuje). Gdy bulgotanie ustępuje, dodać pozostały przecieru, 1 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Powrót patelni do ciepła i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół. SOS schłodzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny, następnie wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PomidorPomidor
OcetOcet
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przyciąć skórki z kromek chleba, rezerwując skórki do innego użytku. Jeśli używasz Pullman loaf, przeciąć 4 plastry na pół po przekątnej, a następnie wyciąć 1 okrążenie z 1 więcej plastra za pomocą foremki do ciastek. Jeśli korzystasz z okrągłych chlebów, kwadratuj 5 kromek chleba od środka bochenka i pokrój trójkąty i 1 rundę w ten sam sposób. Chochla 3/4 szklanki sosu do soufflé danie i rozprowadzić na dno. Dno naczynia z chlebem w kształcie wiatraczka, umieszczając okrągłe w środku i wachlując Trójkąty wokół niego, całkowicie pokrywając sos (możesz mieć 1 Trójkąt). Chochla 1 1/4 szklanki sosu na warstwę chleba, rozłożenie równomiernie na pokrycie. SOS przykryć większą ilością kromek chleba, przycinając w razie potrzeby, aby zmieścić się w 1 warstwie w naczyniu. Powtórz nakładanie warstw jeszcze 3 razy, za każdym razem używając 1 1/4 szklanki sosu pomidorowego i kończąc chlebem. Wierzchnią warstwę chleba przykryć pozostałym sosem. Przykryj powierzchnię folią z tworzywa sztucznego, a następnie górną płytką na tyle małą, aby zmieścić się w naczyniu. Masę budyniu z 2 ciężkimi puszkami (łącznie około 2 funty) i schłodzić co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Pliki CookiePliki Cookie
SOSSOS
ChlebChleb
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
Folia FoliowaFolia Foliowa
ChochlaChochla
7
Usuń ciężarki i talerz i uruchom cienki nóż wokół krawędzi naczynia. Odwróć duży talerz nad budyniem i odwróć budyń na talerz. Jeśli jakiś SOS pozostaje w naczyniu, łyżka go na budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Pokroić w kliny, skropić oliwą z oliwek i podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
1
* Sos pomidorowy można szybko schłodzić w metalowej misce ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą, od czasu do czasu mieszając. * Budyń można schłodzić do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn