Gruszka Chutney
Gruszka Chutney może być tylko przyprawa szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 110 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 48 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mielony cynamon, papryka, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 8%. Spróbuj Gruszka Chutney, Gruszka Chutney, oraz Jalapeno-Chutney Gruszkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 12 składników zagotować w dużym holenderskim piekarniku. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 godziny lub aż gruszka będzie miękka. Wymieszać płynną pektynę; przywrócić mieszaninę do wrzenia i zagotować, stale mieszając, 1 minutę.
Wyjąć z ognia, a pianę zetrzeć metalową łyżką.
Wlać gorący chutney do gorących, wysterylizowanych słoików, wypełniając każdy do 1/4 cala od góry; wytrzyj felgi słoików. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski.
Słoiki procesowe w łaźni z wrzącą wodą 5 minut.
Uwaga: Jeśli chutney nie jest przetwarzany w łaźni wodnej, możesz przechowywać zamknięte słoiki w lodówce do 1 tygodnia.