Marynowane Szparagi Chipotle
Marynowane szparagi Chipotle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 12 i kosztuje 3,83 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, marchew, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z sosem chipotle i marynowaną czerwoną cebulą, Zupa z czarnej fasoli Chipotle z cebulą marynowaną w limonce, oraz Pikantne burgery Poblano z marynowaną czerwoną cebulą i śmietaną Chipotle.
Instrukcje
W patelni 3-do 4-quart na dużym ogniu, przynieś 7 1/4 szklanki wody, ocet destylowany, ocet winny, sól i przyprawę do marynowania do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut.
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserwowania, używając sześciu słoików wielkości kwarty.
Zerwać i wyrzucić twarde końce ze szparagów.
W patelni 8-do 10-litrowej na dużym ogniu, zagotuj 4-litrową wodę.
Dodać połowę szparagów i gotować do miękkości-chrupiące do ugryzienia, o 2 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć do dużej miski z lodowatą wodą. Powtórz, aby ugotować Pozostałe szparagi i przelać do lodowatej wody.
Dodać połowę marchewki na patelni i gotować do miękkości-chrupiące do ugryzienia, o 3 protokół; przenieść do wody z lodem. Powtórz, aby ugotować Pozostałe marchewki i przenieść do lodowatej wody.
Odcedzić warzywa. Przyciąć szparagi do 6-calowych włóczni, zastrzegając końce.
Umieścić 2 ząbki czosnku i 1 chile w każdym słoiku. Do pięciu słoików równo zapakować szparagi i około 3/4 marchewki pionowo bez wymuszania. Do pozostałego słoika zapakować szparagi i pozostałe marchewki.
Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę, gdy wlej gorącą mieszaninę octu do warzyw w każdym słoiku. Doprowadzić wodę w puszkach do 180-185 i przetwarzać przez 30 minut.