Marynowane Szparagi Chipotle

Marynowane Szparagi Chipotle
Marynowane szparagi Chipotle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 12 i kosztuje 3,83 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, marchew, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z sosem chipotle i marynowaną czerwoną cebulą, Zupa z czarnej fasoli Chipotle z cebulą marynowaną w limonce, oraz Pikantne burgery Poblano z marynowaną czerwoną cebulą i śmietaną Chipotle.

Instrukcje

1
W patelni 3-do 4-quart na dużym ogniu, przynieś 7 1/4 szklanki wody, ocet destylowany, ocet winny, sól i przyprawę do marynowania do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
Ocet WinnyOcet Winny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserwowania, używając sześciu słoików wielkości kwarty.
3
Zerwać i wyrzucić twarde końce ze szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
4
W patelni 8-do 10-litrowej na dużym ogniu, zagotuj 4-litrową wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać połowę szparagów i gotować do miękkości-chrupiące do ugryzienia, o 2 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć do dużej miski z lodowatą wodą. Powtórz, aby ugotować Pozostałe szparagi i przelać do lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodać połowę marchewki na patelni i gotować do miękkości-chrupiące do ugryzienia, o 3 protokół; przenieść do wody z lodem. Powtórz, aby ugotować Pozostałe marchewki i przenieść do lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Odcedzić warzywa. Przyciąć szparagi do 6-calowych włóczni, zastrzegając końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
8
Umieścić 2 ząbki czosnku i 1 chile w każdym słoiku. Do pięciu słoików równo zapakować szparagi i około 3/4 marchewki pionowo bez wymuszania. Do pozostałego słoika zapakować szparagi i pozostałe marchewki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
9
Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę, gdy wlej gorącą mieszaninę octu do warzyw w każdym słoiku. Doprowadzić wodę w puszkach do 180-185 i przetwarzać przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia46
Magazyn