Pasta a la Mama
Pastan a la Maman to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 23G białka, 19g tłuszczu i w sumie 598 kalorii. Za 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką propozycję podania: chleba, soli i pieprzu, kalafiora i kilku innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 83%, to danie jest ogromne. Spróbuj Pasta Mama, Pasta Mama, oraz Pasta Mama Breakfast Pie dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Na dużej nieprzywierającej, głębokiej patelni do smażenia rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smaż, aż stanie się miękka i półprzezroczysta, około 5 minut.
Dodaj kalafior i dobrze wymieszaj. Przykryj i zmniejsz ogień, pozwalając kalafiorowi gotować na parze, aż będzie prawie miękki, około 5 minut.
Zdejmij pokrywę; podnieś ogień do średniego, aby odparować większość płynu do gotowania.
Dodaj odrobinę więcej oliwy z oliwek i czosnku i zrumień na średnim ogniu, aż kalafior będzie chrupiący, około 5 minut.
Dodaj makaron i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj bułkę tartą i ser i dobrze wymieszaj, aby pokryć, lekko zrumieniając okruchy, około 2 minut.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
W razie potrzeby dodaj więcej sera.
Podawać z chrupiącym włoskim chlebem i masłem.