Paskudne kawałki: wątróbka Cielęca z cebulą
Paskudne kawałki: wątroba cielęca z cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 131 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka dodatkowego oleju, dojrzałego octu, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj The Nasty Bits: Duck Liver, Wątróbka cielęca i cebula, oraz Wątróbka cielęca Wenecka i cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić wątrobę w plastry 1/3 cala grubości. Odstawić.
Podgrzać 2 łyżki oleju na dużej, ciężkiej patelni na małym ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć na małym ogniu przez 10 lub tak minut, aż cebula będą miękkie i rumiane.
Dodać trochę więcej oleju do patelni i podgrzać do wysokiej. Lekko pogłębiać plastry wątroby w mieszaninie mąki i położyć je na patelni. Gotować przez 1 do 2 minut z każdej strony, aż powierzchnia będzie głęboko rumiana, a środek różowy.
Przenieś ugotowane plastry wątroby na 4 rozgrzane talerze, gdy skończysz SOS.
Na średnim lub średnim ogniu, odtłuścić patelnię z dojrzałym octem, skrobanie chrupiące kawałki, które będą przyklejone do patelni. Zmniejsz ocet, aż pozostaną tylko dwie łyżki stołowe.
Skrop octem wątrobę na talerzach.
Na oddzielnej patelni lub woku podgrzać płytką sadzawkę oleju i krótko smażyć liście szałwii, aż będą chrupiące i lekko rumiane, około 10 sekund. Rozrzuć liście szałwii i cebulę wokół płytek wątroby.