Paski z indyka z ketchupem żurawinowym
Przepis na paski z indyka z ketchupem żurawinowym można przygotować w około 35 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 55 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 635 kalorii . Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 4 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup gruszkę, cukier, pierś z indyka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Kayo's Homemade Ketchup , Spanish „Ketchup” – Romesco Sauce i Coconut and Whole Wheat Chicken Tenders .
Instrukcje
Umieść ruszty w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej go do 230°C.
Umieść marchewki na dużym arkuszu folii; skrop 2 łyżkami roztopionego masła i dopraw solą i pieprzem. Złóż brzegi folii i dodaj 1/4 szklanki wody, a następnie zamknij w paczce. Ułóż na blasze do pieczenia i piecz na dolnej półce piekarnika, aż będą miękkie, 25 minut.
W międzyczasie w płytkim naczyniu wymieszaj płatki kukurydziane, pozostałe 2 łyżki roztopionego masła, skórkę z cytryny oraz po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Ubij 2 łyżki musztardy i białko jaja w innym naczyniu. Obtocz indyka w mieszance musztardowej; obtocz w mieszance płatków kukurydzianych.
Umieścić na ruszcie ustawionym na blasze do pieczenia. Piec na górnym ruszcie piekarnika, aż będą upieczone, 15 minut.
Wymieszaj żurawinę, gruszkę, cukier, sok z cytryny i 2 łyżki wody w małym rondelku; doprowadź do wrzenia, mieszając. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina pęknie, 5 minut.
Przenieś do blendera, dodaj pozostałą 1 łyżeczkę musztardy i zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.
Podawać z indykiem i marchewką.
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achilleosa