Paska

Paska
Paska może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką cukier puder, kolorowe posypki, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Chleb Paska, Paska (Chleb Wielkanocny), oraz Chleb Wielkanocny Paskan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem 2 szklanki mąki i soli w dużej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Drożdże wymieszać z wodą, dodać 2 łyżeczki cukru i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
3
Odstawić mieszaninę na 10 minut, aż podwoi objętość.
4
W międzyczasie ubijaj jajka mikserem elektrycznym. Stopniowo ubić w 3/4 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
5
Zrobić dobrze w mieszaninie mąki i wlać sparzone mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
6
Dodać mieszaninę jaj; dobrze ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
7
Dodać masło, skórki cytryny i pomarańczy i soki, i drożdże; beat aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
DrożdżeDrożdże
8
Dodaj 1 szklankę mąki na raz, aż ciasto będzie miękkie i utrzyma swój kształt. Zagnieść na powierzchni pokrytej mąką, aż będzie elastyczna i nie będzie już lepka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Ciasto umieścić w dużej misce. Przykryć kawałkiem folii, która została przetarta odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 1 do 1-1/2 godziny. Uderz w dół i odstaw ponownie, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
11
Podziel ciasto na pół; uformuj każdą połowę w kształt bochenka i umieść na lekko nasmarowanej patelni o wymiarach 23 x 12 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
12
Niech wzrosną, aż podwoi się luzem, około godziny.
13
Piec w nagrzanym piekarniku 325 stopni F (160 stopni C) do złotego koloru, około 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjmij z piekarnika, pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie usuń bochenki z patelni i zakończ chłodzenie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
15
Lód tuż przed podaniem. Do każdego bochenka wymieszaj 2 szklanki cukru pudru z 1 łyżeczką soku z cytryny i wystarczającą ilością mleka (około 4 łyżki / 60 mL), aby uzyskać gładki lukier, który można polać bochenkiem. Udekorować posypką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PosypkiPosypki
LukierLukier
MlekoMleko
LódLód
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn