Paska
Paska może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką cukier puder, kolorowe posypki, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Chleb Paska, Paska (Chleb Wielkanocny), oraz Chleb Wielkanocny Paskan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem 2 szklanki mąki i soli w dużej misce. Odstawić.
Drożdże wymieszać z wodą, dodać 2 łyżeczki cukru i mieszać do rozpuszczenia.
Odstawić mieszaninę na 10 minut, aż podwoi objętość.
W międzyczasie ubijaj jajka mikserem elektrycznym. Stopniowo ubić w 3/4 szklanki cukru.
Zrobić dobrze w mieszaninie mąki i wlać sparzone mleko.
Dodać mieszaninę jaj; dobrze ubić.
Dodać masło, skórki cytryny i pomarańczy i soki, i drożdże; beat aż połączone.
Dodaj 1 szklankę mąki na raz, aż ciasto będzie miękkie i utrzyma swój kształt. Zagnieść na powierzchni pokrytej mąką, aż będzie elastyczna i nie będzie już lepka.
Ciasto umieścić w dużej misce. Przykryć kawałkiem folii, która została przetarta odrobiną oleju.
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 1 do 1-1/2 godziny. Uderz w dół i odstaw ponownie, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Podziel ciasto na pół; uformuj każdą połowę w kształt bochenka i umieść na lekko nasmarowanej patelni o wymiarach 23 x 12 cm.
Niech wzrosną, aż podwoi się luzem, około godziny.
Piec w nagrzanym piekarniku 325 stopni F (160 stopni C) do złotego koloru, około 25 do 30 minut.
Wyjmij z piekarnika, pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie usuń bochenki z patelni i zakończ chłodzenie na stojaku z drutu.
Lód tuż przed podaniem. Do każdego bochenka wymieszaj 2 szklanki cukru pudru z 1 łyżeczką soku z cytryny i wystarczającą ilością mleka (około 4 łyżki / 60 mL), aby uzyskać gładki lukier, który można polać bochenkiem. Udekorować posypką.