Ziemniaki Księżnej
Kartofle księżnej to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 63 centów za porcję. Mieszanka masła, jajko, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 8 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ziemniaki Księżnej, Ziemniaki Księżnej, oraz Ziemniaki Księżnej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem lub silikonową matą do pieczenia.
Ułożyć gotowane ziemniaki na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika, aż lekko wyschną na powierzchni, 10 do 15 minut.
Wyjąć ziemniaki z piekarnika i przetworzyć przez ricerter lub młyn spożywczy. Pozostawić do ostygnięcia w misce na około 5 minut.
Dodać żółtka, masło, kilka obfite szczypty soli, obfite szczypta pieprzu, szczypta gałki muszkatołowej i 3/4 szklanki śmietany. Wymieszać gumową szpatułką, aby połączyć. Smak i upewnij się, że ziemniaki zostały odpowiednio solone.
Przełożyć do dużej torebki i przełożyć przez dużą końcówkę Gwiazdy ruchem okrężnym / spiralnym w górę na przygotowaną blachę do pieczenia.
Umyć jajko, mieszając całe jajko z pozostałą 1/2 szklanki śmietany. Lekko umyć ziemniaki umyć jajkiem. (Jest to trochę łatwiejsze, jeśli schłodzisz piped ziemniaki przez pół godziny lub tak.)
Piec na złoty kolor na brzegach.
Podawać na ładnym talerzu!