Pascha Czekoladowy Tort Malinowy
Pascha czekolada Malina Torte może być tylko deser szukasz. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 353 kalorie, 5G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 6 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cukier waniliowy, jajka, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 27%. Spróbuj Paschalny tort czekoladowy z sosem malinowym, Czekoladowy Krem Pascha Torte, oraz Czekoladowo-morelowy tort paschalny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Dno linii 10-calowej springform patelni z pergaminem.
W ciężkim rondlu na małym ogniu lub za pomocą podwójnego kotła wymieszaj masło lub margarynę i colę i podgrzej.
Wyjmij patelnię z pieca i dodaj czekoladę, mieszając do stopienia.
Niech ta mieszanina ostygnie całkowicie.
W małej misce wymieszaj konfitury malinowe i sok z cytryny. W misce miksera elektrycznego ubijaj jajka z cukrem i cukrem waniliowym przez 10 minut na dużej prędkości.
Ubij schłodzoną, roztopioną czekoladę do mieszaniny jajek, aż do całkowitego włączenia (mieszanina będzie spuszczać powietrze, ale to jest OK). Wymieszać z mieszaniną konserwową z malin.
Umieść przygotowaną patelnię springform na blasze ciastek w piekarniku i zmniejsz ciepło piekarnika do 325 stopni F (165 stopni C).
Piec 55 do 60 minut, aż ciasto jest zrobione. Ciasto odbywa się, gdy góra ma lekką skórkę i wydaje się ustawić. Ciasto może rosnąć i spadać, ale to jest w porządku. Przechowywać w lodówce ciasto kilka godzin.
Aby glazura: roztopić kawałki czekolady z masłem lub margaryną w podwójnym kotle; wymieszać, aby stopić równomiernie. Ostudzić, a następnie przed podaniem polać schłodzone ciasto.