Paryż-Brest
Paryż-Brest może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mleka, masła, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Paryż-Brest, Orzech Laskowy Paryż-Brześć, oraz Paris-Brest Custard Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Umieść małą patelnię zawierającą około 2-3 szklanki gorącej wody na dnie piekarnika (bezpośrednio na dnie piekarnika), aby wytworzyć parę. Lekko posmarować dużą blachę do pieczenia ze skróceniem, a następnie lekko odkurzyć mąką. Użyj 10-calowej patelni jako szablonu i narysuj 10-calowy okrąg na odkurzonym arkuszu mąki za pomocą wykałaczki. Odstawić.
Umieścić 4 jajka w małej miarce i wymieszać widelcem do połączenia, odstawić.
Mleko, wodę, sól i masło połączyć w rondlu na średnim ogniu. Gdy dojdzie do pełnego wrzenia, dodaj mąkę na raz i wymieszaj, aby uzyskać pastę. Kontynuuj mieszanie na ogniu przez około 40 sekund, aż pasta trochę wyschnie.
Wyjąć z ognia i umieścić pastę w misce do mieszania.
Mikserem na niskim wymieszać pastę i powoli dodawać ubite jajka.
Mieszać powoli, ale dokładnie, aż wszystkie jaja zostały dodane.
Umieść pastę w torbie z ciastem wyposażonym w okrągłą końcówkę dekorującą 1/2 cala. Wymieszaj pastę na patelni arkusza po nakreślonym pierścieniu 10 cali. Podłącz drugi pierścień do środka obok tego pierścienia. Na koniec umieść kolejny pierścień na górze tych dwóch pierścieni. Lekko pomaluj zestaw pierścieni pozostałym 1 ubitym jajkiem i wciśnij pokrojone migdały do pasty.
Umieścić w piekarniku na najniższej półce i piec w temperaturze 425 stopni F (220 stopni C) przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni F (190 stopni C) i piec około 12 minut więcej lub do brązowego.
Wyjąć z piekarnika i za pomocą długiego ząbkowanego noża odciąć górną połowę dmuchanego pierścienia.
Usuń wszelkie kawałki surowego ciasta z wnętrza pierścienia. Wymień górę i umieścić z powrotem w piekarniku, aby chrupiące ciasto, o 5 Więcej minut. Chłodny na stojaku.
Aby zrobić nadzienie: ubić śmietanę z ciasta, aż będzie gładka.
W misce umieścić śmietanę wraz z wanilią i ubijać wysoko, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać cukier cukierniczy i ubić trochę więcej. Śmietanę wymieszać z bitą śmietaną i przełożyć do woreczka wyposażonego w końcówkę gwiazdki. Wymieszaj śmietanę z pierścieniem, a następnie wymień wierzch. Jeśli chcesz, posypać dodatkowym cukrem pudrem.