Parmezan-ziołowe kotlety jagnięce z miętą Aioli
Parmezan-ziołowe kotlety jagnięce z miętą Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, parmezanu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z miętą Aïoli, Grillowane kotlety jagnięce z ziołami Aioli, oraz Lamb and Feta Sliders with Mint Aioli.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj ocet, musztardę, czosnek i pieprz. W innej płytkiej misce wymieszaj panko, ser i miętę.
Wyciąć nadmiar tłuszczu z jagnięciny i wyrzucić. Kotlety opłukać i osuszyć. Jeden na raz, włączyć kotlety w mieszaninie octu, aby dobrze pokryć; podnieś i naciśnij mocno w mieszaninie panko, obracając się, aby pokryć wszystkie strony.
Umieść kotlety lekko od siebie w lekko naoliwionej patelni 10-na 15-calowej; skropić równomiernie masłem.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 500, aż powłoka będzie rumiana, a mięso będzie średnio rzadkie (różowe) w środku najgrubszej części (wycięte do testu), 10 do 14 minut, obracając raz po 5 minutach.
Podawać z miętą aioli i doprawić do smaku solą.