Parmezan Kurczak z sosem pomidorowo-wiśniowym
Parmezan kurczak Paillards z sosem pomidorowym Cherry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz ocet sherry, oliwę z oliwek, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Parmezan Kurczak z sosem pomidorowo-wiśniowym, Paszteciki z kurczaka z sosem wiśniowym i ryżem z pietruszki, oraz Parmezan Kurczak z sałatką z pomidorów wiśniowych.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Ser i Mąkę połączyć w płytkim naczyniu. Pogłębiać 1 Stronę każdej piersi kurczaka pół w mieszaninie sera.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać 2 połówki piersi kurczaka, ser stronie w dół; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżeczką oleju i połówkami piersi kurczaka.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół. Wymieszać bulion i ocet; gotować 1 minutę lub aż płyn prawie wyparuje.
Dodaj pomidory, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu, i oregano; gotować 2 protokół.
Nuta wina: te piersi z kurczaka mają pikantny włoski smak. Uwielbiam podawać je z włoską czerwienią zrobioną z winogron sangiovese. Spróbuj niesamowitego Marchesi di Frescobaldi "Campo Ai Sassi" Rosso di Montalcino 2004 (Montalcino, Toskania, Włochy), $ - Karen MacNeil