Parmezan-kurczak panierowany z kremowym sosem szałwiowym
Parmezan-kurczak panierowany z kremowym sosem szałwiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 43g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kotlety Z Kurczaka Panierowane Z Szałwią, Makaron Z Kurczakiem I Masłem Z Kremowym Sosem Szałwiowym, oraz Kremowy makaron dyniowy z parmezanem i szałwią.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
W płytkim naczyniu połączyć bułkę tartą i kolejne 4 składniki.
Połącz 1 łyżkę soku z cytryny, skrobię kukurydzianą i białko jaja w innym płytkim naczyniu. Dobrze wymieszać trzepaczką.
Zanurzyć każdą połowę piersi kurczaka w mieszaninie białka jaja; pogłębiać w mieszaninie bułki tartej.
Połówki piersi kurczaka umieścić na stojaku z drutu; odstawić na 10 minut.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby ogrzać, podczas gdy kurczak stoi.
Każdą pierś kurczaka w połowie pokryć sprayem do gotowania.
Wyjąć gorącą blachę do pieczenia z piekarnika; płaszcz sprayem do gotowania.
Umieścić połówki piersi kurczaka na blasze do pieczenia, i piec w 450 przez 20 do 25 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Podczas pieczenia kurczaka, rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 2 minuty lub do miękkości.
Szalotki posypać mąką, dobrze wymieszać i gotować 1 minutę.
Dodać bulion, wino i 1 łyżeczkę soku z cytryny; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 2 minuty lub aż gruby, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj masło, mieszając trzepaczką, aż masło się rozpuści. Wymieszać z posiekaną szałwią i solą.
Podawać od razu z połówkami piersi kurczaka.