Parmezan-Cytrynowy Mahimahi
Jeśli 1,72 zł za porcję spada w budżecie, parmezan-cytryna Mahimahi może być doskonałym bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, majonez i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mahimahi z cebulą, kaparami i cytryną, Mahimahi BLT, oraz Mahimahi Escabeche.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim ogniu (300F do 177°). Wrzuć cukinię, paprykę, cebulę i włoską przyprawę z 2 łyżkami. oliwa z oliwek w dużej misce lub patelni do pieczenia. Grill warzywa, pokryte, aż tylko miękkie, ale nadal chrupiące, 4 do 6 minut z każdej strony.
Przełożyć warzywa na deskę do krojenia i pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Whisk ocet balsamiczny, 1 łyżeczka. sok z cytryny, Pozostałe 1 łyżka. oliwa z oliwek i 1 łyżeczka. każdy sól i pieprz w dużej misce; dodać warzywa i wrzucić. Przykryj i odstaw.
Ser ubić z majonezem, skórką cytrynową i 3 łyżkami. sok.
Posypać rybę solą i pieprzem i posmarować mieszanką serową.
Ruszt do grillowania z olejem. Grill ryby, pokryte, aż gotowane przez, 3 do 4 minut na stronie dla filetów lub 6 do 8 minut na stronie dla steków.
Podawać z mieszanką warzywną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.